Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Η στολή νοσοκόμας δεν είναι φετίχ – Απίθανα πράγματα με τον κορονοϊό

Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Ο κορονοϊός “δοκιμάζει” και την Αγγλία και οι εξελίξεις… τρέχουν. Έτσι, ένας βρετανικός ιστότοπος πώλησης φετιχιστικών στολών και αξεσουάρ ανακοίνωσε πως δώρισε όλο το απόθεμά του (!) σε νοσοκομειακές στολές στο προσωπικό ενός νοσοκομείου, που είναι «απελπισμένο» από την έλλειψη εξοπλισμού για την προστασία του από τον φονικό ιό.

«Δώσαμε ολόκληρο το απόθεμά μας σε νοσοκομειακές στολές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)», αναφέρει στην ανακοίνωσή του μέσω Twitter το ηλεκτρονικό κατάστημα φετιχιστικών ειδών MedFet UK.

Click4more: Πέθανε από κορονοϊό ο Alan Merrill! Έγραψε έναν από τους ύμνους της ροκ

«Ήταν μόνο μερικές στολές, καθώς δεν διαθέτουμε μεγάλο απόθεμα, όμως (οι νοσηλευτές) ήταν απελπισμένοι, συνεπώς τους τις προσφέραμε δωρεάν», προστίθεται στην ίδια ανάρτηση.

Η ίδια ηλεκτρονική επιχείρηση ενημερώνει πως «ήλθαν σε επαφή μαζί της υπεύθυνοι προμηθειών του NHS από όλη τη χώρα, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν βασικούς εξοπλισμούς και στολές προστασίας».

Η MedFet προσδιορίζει πως στον ιστότοπό της δεν πωλεί παρά προϊόντα «προς χρήση επαγγελματιών ή άλλων εκπαιδευμένων ανθρώπων».

Ο κορονοϊός και οι ελλείψεις

Η Βρετανική Ιατρική Ένωση (ΒΜΑ) καταγγέλλει εδώ και μέρες την έλλειψη εξοπλισμών προσωπικής προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

«Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μαρτυρίες γιατρών στα νοσοκομεία, ή στα κέντρα υγείας ότι δεν διαθέτουν αρκετά υλικά προσωπικής προστασίας ή ότι τα υλικά αυτά τους διανέμονται με δελτίο ή ότι οι προδιαγραφές τους δεν είναι οι ενδεδειγμένες. Αυτό είναι ένα απαράδεκτο ρίσκο για την υγεία και τη ζωή των γιατρών και των ασθενών τους», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΜΒΑ Δρ Σάανγκ Ναγκπολ σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Σήμερα, μιλώντας στο BBC, η υφυπουργός Υγείας Έλεν Ουέιτλι τόνισε πως 170 εκατ. δείγματα εξοπλισμών προσωπικής προστασίας έχουν διανεμηθεί. Παραδέχθηκε ωστόσο πως «υπήρξαν καθυστερήσεις στην παράδοσή τους στο προσωπικό στην πρώτη γραμμή σε ορισμένες περιοχές».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις