Κόσμος

Η συγγραφέας του «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» καταδικάστηκε σε ισόβια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ισόβια ποινή κάθειρξης επέβαλλε το δικαστήριο στην συγγραφέα του βιβλίου «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας», για τη δολοφονία του συντρόφου της…

Σημειώνεται πως η αμερικανίδα συγγραφέας είχε κριθεί ένοχη πριν λίγες μέρες από σώμα ενόρκων δικαστηρίου στο Όρεγκον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, για τη δολοφονία το 2018 του άντρα της Ντάνιελ Μπρόφι.

Η 71χρονη Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι θα έχει δικαίωμα αποφυλάκισης υπό όρους σε 25 χρόνια, όπως της ανακοίνωσε δικαστής του Όρεγκον.

Στη δίκη της, η οποία διήρκεσε ένα μήνα, ειπώθηκε ότι η κατηγορούμενη αγόρασε από το eBay ένα όπλο για να δολοφονήσει τον σύζυγό της με την ελπίδα να εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την ασφάλεια ζωής του, κάτι το οποίο η ίδια αρνήθηκε.

Το πιστόλι αυτό δεν βρέθηκε ποτέ και η ίδια υποστήριξε ότι το είχε αγοράσει στο πλαίσιο της έρευνας για ένα νέο βιβλίο της.

Ο Ντάνιελ Μπρόφι, σεφ στο επάγγελμα, είχε βρεθεί νεκρός πεσμένος στο πάτωμα μιας τάξης μιας σχολής μαγειρικής, όπου δίδασκε και η οποία δεν λειτουργεί σήμερα, τον Ιούνιο του 2018. Είχε δεχτεί δύο πυροβολισμούς.

Πλάνα από κάμερες ασφαλείες έδειξαν τη σύζυγό του να οδηγεί στην περιοχή την ώρα του εγκλήματος.

Η συγγραφέας, ειδικευμένη στα αισθηματικά μυθιστορήματα με τίτλους όπως «Ο λάθος σύζυγος», ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται να βρισκόταν εκεί, αλλά σχετικά με τα πλάνα υπέθεσε ότι την έδειχναν απλούστατα να ψάχνει έμπνευση για τα βιβλία της.

Η Μπρόφι, οι συνήγοροι υπεράσπισης της οποίας έχουν πει ότι θα ασκήσουν έφεση επί της απόφασης, αρνήθηκε ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της και επέμεινε ότι έχουν παρέλθει τα χρόνια που το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και ότι δεν είχε λόγο να τον σκοτώσει.

“Ποιo είναι το κίνητρο σάς ρωτάω; Οποιοσδήποτε εκδότης θα έβαζε τα γέλια και θα έλεγε ‘πιστεύω ότι πρέπει να τη δουλέψεις περισσότερο αυτή την ιστορία, έχει μια τεράστια τρύπα στη μέση’», πρόσθεσε η Μπρόφι απευθυνόμενη στον εισαγγελέα στη διάρκεια της δίκης.

Το δοκίμιο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας», το οποίο εξακολουθεί να διατίθεται στο διαδίκτυο, αναφέρεται σε μεθόδους και κίνητρα για να ξεφορτωθεί κάποιος έναν ανεπιθύμητο σύζυγο.

Σε αυτά περιλαμβάνεται το οικονομικό όφελος. Το δοκίμιο αναφέρει επίσης πως τα πυροβόλα όπλα «κάνουν πολλή φασαρία, προκαλούν χαμό, κι απαιτούν ορισμένο βαθμό ικανότητας». Αλλά –καταλήγει το κείμενο–, «αυτό που ξέρω για τον φόνο είναι ότι ο καθένας και η καθεμία τον έχει μέσα του, αν πιεστεί αρκετά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το γράμμα της πρώην συζύγου που «καίει» τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ – «Πήγα στην Άπω Ανατολή γιατί οι σχέσεις με 12χρονες εδώ είναι νόμιμες»
Βαριές καταγγελίες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας, οι αρχές εξετάζουν υλικό που καταγγέλλεται ότι βρέθηκε στο σπίτι του στις Φιλιππίνες - Ο ίδιος μιλά για «αρρωστημένα ψέματα»
Η Μέγκαν Μαρκλ
Κακοκαιρία στην Βρετανία: Ένας νεκρός στη Σκωτία από την καταιγίδα Boelo – Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα
Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν από τα αεροδρόμια Λιντς-Μπράντφορντ της Αγγλίας, Μπέλφαστ και Τζορτζ Μπεστ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου, του Ινβερνές και του Αμπερντίν στη Σκωτία
Καταιγίδα
Ανατροπή και ήττα του Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, ιστορικό ρεκόρ ψηφοφόρων με 70% συμμετοχής - Ολονύκτιοι πανηγυρισμοί στο Βελιγράδι
«Είναι σαφές ότι χάσαμε, η Φοιτητική Λίστα κέρδισε» λέει ο πρώην πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έπειτα από 14 χρόνια στην πολιτική ηγεσία της χώρας
Βούτσιτς
82
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ 10
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει τη ρητή αποδοκιμασία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
REUTERS 15