Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Η Ταϊβάν συνεχάρη τον Σαντιάγο Πένια για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στην Παραγουάη

Η Ταϊβάν συνεχάρη τον Σαντιάγο Πένια για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στην Παραγουάη
Ο Σαντιάγο Πένια

Η πρεσβεία της Ταϊβάν στην Ασουνσιόν συνεχάρη τον Σαντιάγο Πένια, τον υποψήφιο του κυβερνώντος δεξιού κόμματος Colorado, για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Παραγουάη.

«Θα συνεχίσουμε (…) αυτή την καρποφόρα σχέση» των «δυο εταίρων για την ευημερία», ανέφερε η πρεσβεία της νήσου μέσω Facebook. Οι εκλογές στην Παραγουάη παρακολουθούνταν στενά από την Ταϊπέι, ειδικά μετά την αμφισβήτηση της σχέσης με την Ταϊβάν από τον κεντροαριστερό αντιπολιτευόμενο υποψήφιο για την προεδρία Εφραίν Αλέγκρε, που τάχθηκε στο τελικό στάδιο της προεκλογικής εκστρατείας υπέρ της σύναψης σχέσεων με την Κίνα.

Η Παραγουάη συγκαταλέγεται στις μόλις 13 χώρες παγκοσμίως που συνεχίζουν να διατηρούν επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν, που η Κίνα θεωρεί αποσκιρτήσασα επαρχία της προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα στο μέλλον, χωρίς να αποκλείει τη χρήση βίας για αυτό. Το Πεκίνο πολλαπλασίασε τα τελευταία χρόνια τις προσπάθειές του να μεταστρέψει τους εναπομείναντες διπλωματικούς συμμάχους της Ταϊπέι.

Τον Μάρτιο άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η Ονδούρα, απέκτησε διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα, τερματίζοντας αυτές με την Ταϊβάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις