Κόσμος

Η Τερέζα Μέι αισθάνεται χαρμολύπη στην τοποθεσία Λονδίνο! “Θυσίασα τη θέση μου για τη συμφωνία για το Brexit”

Ανάμικτα συναισθήματα υπερηφάνειας αλλά και απογοήτευσης για την Τερέζα Μέι που αποχωρεί από την πρωθυπουργία της Βρετανίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τερέζα Μέι εμφανίζεται απογοητευμένη καθώς δεν κατάφερε να υλοποιήσει τη βασική δέσμευσή της, να οδηγήσει τη χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επουλώσει τις πληγές του διχασμού.

Μιλώντας στο BBC σήμερα η κ. Μέι παραδέχτηκε ότι υποτίμησε τις αντιδράσεις των βουλευτών. “Νομίζω ότι θα είναι ένα μείγμα υπερηφάνειας επειδή έκανα τη δουλειά μου αλλά και απογοήτευσης, σε κάποιο βαθμό, επειδή υπήρχαν και άλλα πράγματα που ήθελα να κάνω”, είπε, όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται με την αποχώρησή της από την εξουσία.

Αναφορικά με την απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 –δηλαδή τον μηχανισμό με τον οποίο ξεκίνησε η διαδικασία του “διαζυγίου” από την ΕΕ– η Μέι είπε ότι υπέθετε πως τα μέλη του κοινοβουλίου θα ενώνονταν και θα ενέκριναν μια συμφωνία για την αποχώρηση. “Αυτό που υποτίμησα ήταν ότι υπήρχαν άνθρωποι περιχαρακωμένοι στις θέσεις τους. Υποτίμησαν το ότι το κοινοβούλιο δεν ήταν πρόθυμο απλώς να υλοποιήσει αυτό που ήθελαν οι άνθρωποι από το δημοψήφισμα. Θυσίασα τη θέση μου προσπαθώντας να πετύχω μια συμφωνία”, τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Μπόρις Τζόνσον, το φαβορί για να την διαδεχθεί, κατανοεί τη σοβαρότητα του αξιώματος, η Μέι απάντησε ότι τόσο ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου όσο και ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ κατανοούν τις ευθύνες που θα έχουν, όμως δεν στήριξε κανένας από τους δυο μονομάχους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί όταν ελικόπτερο του NBC συνετρίβη ενώ κάλυπτε θανατηφόρο τροχαίο στο Λος Άντζελες
Η παρουσιάστρια του NBC4 Κολίν Γουίλιαμς, εμφανώς συγκλονισμένη και με δάκρυα στα μάτια, είπε κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης: «Χάσαμε την επαφή με τους ανθρώπους μας»
Λος Άντζελες: Τρεις νεκροί όταν ελικόπτερο του NBC συνετρίβη ενώ κάλυπτε πολύνεκρο τροχαίο
Νέο «μπλόκο» στον Τραμπ: Δικαστήριο απαγόρευσε να μπει το όνομά του στο Κέντρο Κένεντι
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι απαιτείται η έγκριση του Κογκρέσου για την τοποθέτηση επιγραφών - Είχε ήδη διατάξει να αφαιρεθεί το όνομα του Αμερικανού προέδρου από την πρόσοψη
FILE - A woman walks outside The John F. Kennedy Memorial Center for the Performing Arts, Feb. 2, 2026 in Washington.