Κόσμος

Η Τερέζα Μέι λέει ότι “αλλάζει η θέση” για τον λογαριασμό του… διαζυγίου, εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit

Εάν η Βρετανία δεν καταλήξει σε μια συμφωνία αποχώρησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, «αλλάζει η θέση» αναφορικά με τη συμφωνία της να καταβάλει ένα ποσό στην Ένωση, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μεταβατική περίοδο του Brexit, η Βρετανία συμφώνησε να καταβάλει μεταξύ 35 και 39 δισεκ. ευρώ τις επόμενες δεκαετίες.

«Είμαστε μία χώρα που τιμούμε τις υποχρεώσεις μας, πιστεύουμε στο κράτος δικαίου και κατά συνέπεια πιστεύουμε στην τήρηση των νόμιμων υποχρεώσεών μας», δήλωσε στο κοινοβούλιο.

«Ωστόσο…η συγκεκριμένη προσφορά έγινε στο πνεύμα της επιθυμίας μας να πετύχουμε μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη βάση, όπως έχει πει η ίδια η ΕΕ, του ότι τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί πριν να συμφωνηθούν όλα, χωρίς μια συμφωνία η θέση αλλάζει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον «Χρυσό Θόλο» κόστους 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων – Θα προστατεύει τις ΗΠΑ από πυραυλικές επιθέσεις ακόμη και από το διάστημα
Όπως τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο αμερικανικός θόλος θα είναι ακόμη καλύτερος από αυτόν του Ισραήλ και στο έργο θα συμμετάσχει και ο Καναδάς
Ντοναλντ Τραμπ
1
«Ο Τραμπ δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία για να μην σταματήσουν τις συνομιλίες για την Ουκρανία» λέει ο Μάρκο Ρούμπιο
«Αν καταστεί σαφές ότι οι Ρώσοι δεν ενδιαφέρονται για μια ειρηνευτική συμφωνία και απλώς θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο, μπορεί κάλλιστα να φτάσουμε σε αυτές»
U.S. President Donald Trump speaks during a roundtable discussion in Doha, Qatar, May 15, 2025. REUTERS 1
Ο Έλον Μασκ θα ξοδεύει «πολύ λιγότερα» χρήματα για να χρηματοδοτεί πολιτικές προεκλογικές εκστρατείες
Ο Μασκ είχε προσφέρει περισσότερα από 290 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2024
Ο Έλον Μασκ 1