Κόσμος

Η Thomson Reuters θα προχωρήσει στην περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας

Η εταιρία Thomson Reuters ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταργήσει περίπου 2.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως – περίπου το 4% του εργατικού της δυναμικού - και θα επιβαρυνθεί το τέταρτο τρίμηνο με 200 εκατ. έως 250 εκατ. δολάρια για τον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων της.

Η αναδιάρθρωση σε 39 χώρες και 150 σημεία θα επηρεάσει κυρίως τους τομείς Financial & Risk και Enterprise, Technology & Operations, όπως ανακοίνωσε η εταιρία παροχής οικονομικών πληροφοριών και ειδήσεων. Σύμφωνα με εκπρόσωπό της εταιρίας, αυτή τη στιγμή απασχολεί 48.000 άτομα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζιμ Σμιθ, οι αλλαγές εντάσσονται στο πλαίσιο μιας πολύχρονης προσπάθειας για τον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων.

Η Thomson Reuters είναι η μητρική εταιρία της Reuters News. Σύμφωνα με σημείωμα προς τους εργαζομένους, δεν θα μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στο δημοσιογραφικό τμήμα της Reuters.

Η εταιρία ανακοίνωσε οριακά χαμηλότερα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 286 εκατ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή, συγκριτικά με 293 εκατ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της
Σύμφωνα με το BBC ο 48χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι από σήμερα ελεύθερος και θα φορά βραχιολάκι - Ο 48χρονος Γερμανός είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ηλικιωμένης και αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση ΜακΚάν
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρίκνερ
Νετανιάχου για Χαμάς: Αν βλάψουν μια τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
Η Χαμάς έχει μετακινήσει μερικούς από τους ομήρους, οι οποίοι κρατούνταν σε τούνελ, σε σκηνές και σπίτια προκειμένου να εμποδίσει τον ισραηλινό στρατό να επιτεθεί σε συγκεκριμένες περιοχές
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου