Κόσμος

Η top απειλή που φέρνει πιο κοντά στο διαζύγιο παντρεμένους εργαζόμενους

Οι παντρεμένοι που εργάζονται σε χώρους όπου οι περισσότεροι συνάδελφοί τους είναι του αντίθετου φύλου, έχουν αυξημένες πιθανότητες να χωρίσουν, σύμφωνα με νέα δανική μελέτη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι πιο μορφωμένοι άνδρες, διπλάσιο από ό,τι όσοι έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Επίσης, σύμφωνα με τη μελέτη, για να έχει κανείς το κεφάλι του ήσυχο, πρέπει μάλλον να παντρευτεί βιβλιοθηκάριο ή γεωργό, ενώ αντίθετα έχει κάθε λόγο ανησυχίας, αν το ταίρι του είναι σεφ εστιατορίου ή ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Καρολάιν Ούγκλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας “Biology Letters” της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το “Science” και τους «Τάιμς του Λονδίνου», μελέτησαν στοιχεία για όλα τα ζευγάρια στη Δανία, που είχαν παντρευτεί μεταξύ 1981-2002, εκ των οποίων περίπου 100.000 είχαν πάρει διαζύγιο κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η μελέτη αναζήτησε τους παράγοντες εκείνους που αυξάνουν την πιθανότητα διαζυγίου. Διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος αυξάνει, όσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία των συναδέλφων αντίθετου φύλου στην εργασία του/της συζύγου, κάτι που ισχύει ιδίως για τους άνδρες.

Άντρες που δούλευαν σε περιβάλλον με σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες συναδέλφους, είχαν κατά μέσο όρο 15% μεγαλύτερη πιθανότητα να χωρίσουν, από ό,τι άνδρες που εργάζονταν σε ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Γυναίκες που δούλευαν κυρίως μαζί με άνδρες, είχαν 10% μεγαλύτερη πιθανότητα να χωρίσουν.

Εξάλλου, τα διαζύγια είναι συχνότερα μεταξύ των εργαζομένων, όταν οι συνάδελφοί τους είναι νεότερης ηλικίας. Μερικά επαγγέλματα «ευνοούν» τα διαζύγια, όπως η εργασία σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, ενώ άλλα την αποθαρρύνουν, όπως η γεωργία και η εργασία σε βιβλιοθήκες (αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα).

Είναι προφανές, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι η απιστία και το διαζύγιο είναι πιθανότερα, αν ένας εργαζόμενος στη δουλειά του έχει πολλές ευκαιρίες για κοινωνικές σχέσεις με το αντίθετο φύλο.

Εννοείται ότι στη σύγχρονη εποχή της τηλε-εργασίας όσοι δουλεύουν κυρίως από το σπίτι τους, δεν έχουν τέτοιες ευκαιρίες (καλώς ή κακώς…).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία
Η βίλα Σέρτοσα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι του Κατάρ για 350 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έπαυλη στην οποία ο «Καβαλιέρε» φιλοξένησε από τον Βαλντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Βρετανό Τόνι Μπλερ και τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο αλλά και τα διαβόητα «μπούνγκα -μπούνκα» πάρτι
Η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία
Απίστευτες εικόνες από τον καύσωνα στην Ευρώπη: Η Γαλλία «βράζει» στους 44,3°C – Σε κόκκινο συναγερμό η Βρετανία, δύο έφηβοι πνίγηκαν στο Βέλγιο
Αναβολή των εξετάσεων για το μπακαλορεά για 10.000 υποψηφίους στη Γαλλία, κλειστά σχολεία στην Αγγλία, δωρεάν χρήση πισινών σε ανοιχτούς χώρους στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία - «Όταν μας χτυπάει ο ήλιος, θέλουμε να πεθάνουμε»
Μαδρίτη καύσωνας
5