Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Η Τουρκία επιταχύνει τις διαδικασίες για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Τρίπολη

Η Τουρκία επιταχύνει τις διαδικασίες για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Τρίπολη
photo epa

Η Λιβύη κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια νέα Συρία υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία που ετοιμάζεται να στείλει στρατιωτική δύναμη στην περιοχή.

«Εάν σήμερα η Λιβύη μετατραπεί σε Συριά, τότε θα έλθει και η σειρά κι άλλων χωρών στην περιοχή», δήλωσε χθες ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε εκδήλωση του κυβερνώντος ΑΚΡ στην Τουρκία.

«Χρειάζεται να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να αποτρέψουμε τη διαίρεση της Λιβύης κι αυτό είναι που κάνουμε ακριβώς. Είναι με τη νόμιμη κυβέρνηση που διαπραγματευόμαστε», τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η στρατιωτική και για τη γενικότερη ασφάλεια συμφωνία που υπέγραψαν η Τουρκία και η Λιβύη.

Αύριο Δευτέρα ο Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τους ηγέτες των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο το προσχέδιο για την αποστολή δυνάμεων που θα καταθέσει η κυβέρνηση.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει την πρόθεση της κυβέρνησής του να επιδιώξει κοινοβουλευτική συναίνεση για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη για να υπερασπισθούν την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας.

Οι δυνάμεις του Χάφταρ, επικουρούμενες από Ρώσους και Σουδανούς μαχητές, και χάρις στα κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έχουν κατορθώσει να επιτύχουν μικρές στρατιωτικές επιτυχίες, προελαύνοντας σε νότια προάστια της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις