Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Η Τουρκία φτιάχνει νέους πυραύλους Tayfun και ακολουθούν οι βαλλιστικοί CENK μέσης εμβέλειας

Η Τουρκία φτιάχνει νέους πυραύλους Tayfun και ακολουθούν οι βαλλιστικοί CENK μέσης εμβέλειας
Twitter

Νέες πληροφορίες για τους βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Tayfun που κατασκευάζει η Τουρκία έγιναν γνωστές. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Γενικός Διευθυντής της κατασκευάστριας εταιρείας «Roketsan», ο Μουράτ Ικιντζί.

Αναφορικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης και μαζικής παραγωγής των βαλλιστικών πυραύλων τύπου Tayfun της Τουρκίας, ο υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, Μουράτ Ικιντζί, αποκάλυψε ότι η εταιρεία «Roketsan» εργάζεται προς το παρόν πάνω στις μελέτες ανάπτυξης των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων.

Την ίδια στιγμή που η μαζική παραγωγή των Tayfun συνεχίζεται, προκειμένου να παραδοθούν στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Ικιντζί υπογράμμισε ότι θα κατασκευαστούν ειδικές διαμορφώσεις αυτών των βαλλιστικών πυραύλων.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης των Tayfun αντιπροσωπεύει το επίπεδο που έχει φτάσει η τουρκική αμυντική βιομηχανία στην πυραυλική τεχνολογία που διαθέτει για να προσφέρει στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας την ικανότητα επίθεσης και αποτελεσματικού πλήγματος σε βάθος (deep attack and deep strike capability).

Έπειτα, ο Γενικός Διευθυντής της «Roketsan» διευκρίνισε ότι θα υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές των βαλλιστικών πυραύλων τύπου Tayfun, οι οποίοι θα αποτελούν το στρατηγικό όπλο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές ανάγκες τους ως μια «οικογένεια» πυραυλικών συστημάτων με ποικιλομορφία στις δυνατότητες και τις πολεμικές κεφαλές, με τις οποίες θα εξοπλίζονται.

 

Ο Μουράτ Ικιντζί εξήγησε ότι οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έχουν εμβέλεια έως 300 χιλιόμετρα ενώ οι βαλλιστικοί πύραυλοι μικρής εμβέλειας έχουν βεληνεκές από 300 έως 1.000 χιλιόμετρα και οι Tayfun όχι μόνο εντάσσονται στην δεύτερη κατηγορία, αλλά μάλιστα είναι τα πρώτα πυραυλικά συστήματα τέτοιου είδους που θα διαθέτουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο οπλοστάσιό τους.

Τέλος, πρόσθεσε ότι μετά τους Tayfun, η Τουρκία θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης των βαλλιστικών πυραύλων μέσης εμβέλειας τύπου CENK, με βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων, που θα έχουν ως στόχο εχθρικές στρατηγικές υποδομές και εγκαταστάσεις.

πηγή: OnAlert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις