Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η Τουρκία κατήγγειλε επίθεση συριακών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ

Η Τουρκία κατήγγειλε επίθεση συριακών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ

Η Συρία εξαπέλυσε επίθεση σε ένα σημείο παρατήρησης που ανήκει στην Τουρκία στην επαρχία Ιντλίμπ. Την είδηση γνωστοποίησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για μια επίθεση με 35 όλμους.

Από την επίθεση τρεις Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά στην Ιλντίμπ σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ κάποιες εγκαταστάσεις και εξοπλισμός υπέστησαν ζημιές. Η Άγκυρα έχει κάνει διάβημα στη Μόσχα σχετικά με το συμβάν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του βομβάρδισαν ανταρτοκρατούμενες περιοχές στη βορειοδυτική Συρία χθες Τετάρτη το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι σύναψε νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την Τουρκία.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι η Ρωσία και η Τουρκία μεσολάβησαν για να κηρυχθεί νέα κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς.

Σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, η εκεχειρία τέθηκε σε εφαρμογή στη λεγόμενη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ, όμως δεν διευκρίνισαν για πόσο διάστημα θα διαρκέσει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις