Σάββατο, 25 Μαΐ
26oC Αθήνα

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας ανοίγει πρώτη φορά για το κοινό το Κάστρο Μπαλμόραλ

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας ανοίγει πρώτη φορά για το κοινό το Κάστρο Μπαλμόραλ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Κάστρο Μπαλμόραλ χτίστηκε στο Αμπερντινσάιρ το 1855 σε μία απόκρημνη περιοχή στη βορειοδυτική γωνία της Σκωτίας. Από τότε παραδιδόταν από γενιά σε γενιά της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου. Αλλά στο κοινό δεν επιτρεπόταν η είσοδος στο μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού του.

Τώρα, για πρώτη φορά, ο Κάρολος Γ’, βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου ανοίγει το ιδιωτικό καταφύγιό του κι έτσι το κάστρο Μπαλμόραλ της βασιλικής οικογένειας, θα μπορούν να το δουν από κοντά οι επισκέπτες.

«Αυτό το καλοκαίρι, στο κάστρο θα προσφέρονται ειδικές ξεναγήσεις στα πολλά από τα όμορφα δωμάτιά του» όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

«Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν την ιστορία της πτέρυγας, στην οποία κατοίκησαν για πρώτη φορά η βασίλισσα Βικτώρια, ο πρίγκιπας Αλβέρτος και τα παιδιά τους και χρησιμοποιείται ακόμη από τη βασιλική οικογένεια σήμερα για επίσημες συναντήσεις και εκδηλώσεις» σύμφωνα με την οργάνωση που διαχειρίζεται τις βασιλικές κατοικίες.

«Θα μάθετε πως δημιουργήθηκε το κάστρο και πώς έχει αγαπηθεί από γενιές της βασιλικής οικογένειας. Ταξιδέψτε στον χρόνο, από τότε που αγοράστηκε ως κτήμα με ένα παλιό κάστρο από τη βασίλισσα Βικτώρια και τον πρίγκιπα Αλβέρτο μέχρι σήμερα, όπου μπορείτε να δείτε πώς αξιοποιούνται τα δωμάτια από τον βασιλιά και τη βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας» σημειώνεται.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Balmoral Castle (@balmoral_castle)

Για όσους δεν καταφέρουν να κλείσουν θέση για τις ξεναγήσεις στο εσωτερικό, οι κήποι και οι εκθέσεις του κάστρου θα ανοίξουν για το κοινό από τις 4 Μαΐου έως τις 11 Αυγούστου.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να απολαύσει απογευματινό τσάι στο εστιατόριο του κάστρου ή να νοικιάσει μία από τις πέντε εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται στους χώρους του κτήματος, που υπήρξε τοποθεσία πολλών σημαντικών στιγμών για τη βασιλική οικογένεια. Εκεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι έμαθαν για το θάνατο της μητέρας τους, Νταϊάνα, της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Στο κάστρο απεβίωσε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο κτήμα υπάρχουν 150 κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του κάστρου των 167 δωματίων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις