Κόσμος

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δακρυσμένη στην τελετή για τον ένα χρόνο χωρίς τον Φίλιππο

Εμφανώς συγκινημένη, υποβασταζόμενη και με μπαστούνι η Βασίλισσα Ελισάβετ στο μνημόσυνο για τον Φίλιππο στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. Ο βασιλικός σύζυγος πέθανε πριν από έναν χρόνο σε ηλικία 99 ετών.

Μέσα στο Αβαείο του Ουέστμινστερ η Βασίλισσα Ελισάβετ απαθανατίστηκε δακρυσμένη για τον αγαπημένο της Φίλιππο. Η 95χρονη μονάρχης φορώντας ένα πράσινο φόρεμα, απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα σύζυγό της στο μνημείο του Αβαείου του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο.

charlescry

Παρευρέθηκαν ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος (φωτογραφία πάνω) με την Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, όχι, όμως, ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ, που παρέμειναν στις ΗΠΑ όπου ζουν, πλέον, μόνιμα.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ – όπως ανέφερε η Daily Mail – έφτασε υποβασταζόμενη από τον γιο της, τον πρίγκιπα Άντριου, και με ένα μικρό μπαστούνι, από την πλαϊνή πόρτα του Αβαείου του Ουέστμινστερ που ήταν κατάμεστο, σχεδόν έναν αιώνα από τη γέννηση του πρίγκιπα Φίλιππου και έναν χρόνο από τον θάνατό του.

memorial

Το γεγονός, μάλιστα, ότι η μονάρχης έφτασε στην εκκλησία με τον Άντριου (φωτογραφία πάνω) δεν έμεινε ασχολίαστο κι αυτό επειδή ο γιος της βρέθηκε στο στόχαστρο σεξουαλικών σκανδάλων.   

Εκτός αυτού, η παρουσία της 95χρονης Ελισάβετ στο μνημόσυνο για τον Φίλιππο αποφασίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ενώ είχε νοσήσει και με κορονοϊό.

family

Αυτή ήταν και η πρώτη σημαντική δημόσια εμφάνιση της Βασίλισσας εδώ και έξι μήνες, από τη στιγμή, δηλαδή, που μετακόμισε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Το παρόν στην επιμνημόσυνη τελετή έδωσαν συνολικά 1.800 προσκεκλημένοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ