Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δακρυσμένη στην τελετή για τον ένα χρόνο χωρίς τον Φίλιππο

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δακρυσμένη στην τελετή για τον ένα χρόνο χωρίς τον Φίλιππο
Reuters

Εμφανώς συγκινημένη, υποβασταζόμενη και με μπαστούνι η Βασίλισσα Ελισάβετ στο μνημόσυνο για τον Φίλιππο στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. Ο βασιλικός σύζυγος πέθανε πριν από έναν χρόνο σε ηλικία 99 ετών.

Μέσα στο Αβαείο του Ουέστμινστερ η Βασίλισσα Ελισάβετ απαθανατίστηκε δακρυσμένη για τον αγαπημένο της Φίλιππο. Η 95χρονη μονάρχης φορώντας ένα πράσινο φόρεμα, απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα σύζυγό της στο μνημείο του Αβαείου του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Παρευρέθηκαν ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος (φωτογραφία πάνω) με την Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, όχι, όμως, ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ, που παρέμειναν στις ΗΠΑ όπου ζουν, πλέον, μόνιμα.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ – όπως ανέφερε η Daily Mail – έφτασε υποβασταζόμενη από τον γιο της, τον πρίγκιπα Άντριου, και με ένα μικρό μπαστούνι, από την πλαϊνή πόρτα του Αβαείου του Ουέστμινστερ που ήταν κατάμεστο, σχεδόν έναν αιώνα από τη γέννηση του πρίγκιπα Φίλιππου και έναν χρόνο από τον θάνατό του.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι η μονάρχης έφτασε στην εκκλησία με τον Άντριου (φωτογραφία πάνω) δεν έμεινε ασχολίαστο κι αυτό επειδή ο γιος της βρέθηκε στο στόχαστρο σεξουαλικών σκανδάλων.   

Εκτός αυτού, η παρουσία της 95χρονης Ελισάβετ στο μνημόσυνο για τον Φίλιππο αποφασίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ενώ είχε νοσήσει και με κορονοϊό.

Αυτή ήταν και η πρώτη σημαντική δημόσια εμφάνιση της Βασίλισσας εδώ και έξι μήνες, από τη στιγμή, δηλαδή, που μετακόμισε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Το παρόν στην επιμνημόσυνη τελετή έδωσαν συνολικά 1.800 προσκεκλημένοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις