Site icon NewsIT

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στη Σύνοδο για το κλίμα

12.10.2021 | 12:39
Η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στη Σύνοδο για το κλίμα

Britain's Prime Minister Boris Johnson, U.S. President Joe Biden and his wife Jill Biden, European Commission President Ursula von der Leyen and Canada's Prime Minister Justin Trudeau along with Britain's Queen Elizabeth and Prince Charles attend a drinks reception on the sidelines of the G7 summit, at the Eden Project in Cornwall, Britain June 11, 2021. Jack Hill/Pool via REUTERS

Το Νοέμβριο η Γλασκώβη αναμένεται να φιλοξενήσει την παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την κλιματική κρίση. Μάλιστα, στη Σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχει η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η δούκισσα της Κορνουάλης, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ καθώς και εκατοντάδες παγκόσμιοι ηγέτες.

Ο Μπομπ Γουόρντ (Bob Ward), εκπρόσωπος του Ινστιτούτο Ερευνών Grantham, δήλωσε στην Daily Telegraph για τη παρουσία της βασίλισσα Ελισάβετ στη Σύνοδο για την κλιματική κρίση: «Ο πρίγκιπας Κάρολος, και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Άλλωστε ο πρίγκιπας Κάρολος είναι γνωστός για την ευαισθησία του σε αυτά τα θέματα. Πιστεύω ότι η “ισχυρή παρουσία” της βασιλικής οικογένειας είναι “απολύτως χρήσιμη”, καθώς θα δείξει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ασχολείται σοβαρά με την κλιματική αλλαγή».

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο Δούκας του Κέιμπριτζ και ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται να εκφωνήσουν ομιλίες στο συνέδριο, αναφέρει η Daily Telegraph.

Ο Gareth Redmond-King, επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Energy and Climate Intelligence Unit» του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε ότι η παρουσία της βασιλικής οικογένειας στο συνέδριο δείχνει ότι η Βρετανία κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι χώρες θα αποχωρήσουν από τη διάσκεψη υιοθετώντας την Συμφωνία του Παρισιού.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι γνωστός ακτιβιστής για το περιβάλλον και τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στο πλευρό του γιου του Ουίλιαμ, ο οποίος έχει καθιερώσει το βραβείο «Earthshot Prize» – ένα βραβείο που αναγνωρίζει καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Η φετινή Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή θεωρείται από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία του πλανήτη, καθώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι περισσότερο ορατές από ποτέ. Η θερμοκρασία της γης έχει αυξηθεί αισθητά, ενώ το καλοκαίρι ο πλανήτης υπέφερε από καταστροφικές πυρκαγιές και ξηρασίες. Οι επιστήμονες παγκοσμίως προειδοποιούν ότι πρέπει να μειωθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Οι εργασίες της Συνόδου για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) θα διεξαχθούν από την 1η έως τις 5 Νοεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version