Κόσμος

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε νέα δοκιμαστική εκτόξευση δυο βαλλιστικών πυραύλων άγνωστου τύπου, την ώρα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται στη Ρωσία για συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι εκτοξεύσεις των βαλλιστικών πυραύλων από την Βόρεια Κορέα έγιναν προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας, όπως ανέφερε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στην Νότια Κορέα, αναφερόμενο στη θαλάσσια περιοχή είναι επίσης γνωστή ως Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Το ιαπωνικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι οι βορειοκορεατικοί πύραυλοι κατά τα φαινόμενα κατέπεσαν περίπου πέντε λεπτά μετά την εκτόξευσή τους, εκτός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν – Πούτιν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναμένεται να διεξαγάγει συνομιλίες με τον Πούτιν στο πιο σύγχρονο κοσμοδρόμιο της Ρωσίας, σε δασική έκταση στην ρωσική Άπω Ανατολή, μετέδωσε εξάλλου ανταποκριτής ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού στο Κρεμλίνο, με φόντο σημαίες των δυο χωρών.

Όλες οι δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων είναι στη θεωρία απαγορευμένες δυνάμει αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η πιο πρόσφατη από τις οποίες είχε εγκριθεί το 2017, με τη συναίνεση εταίρων-«κλειδιών» της Βόρειας Κορέας, της Κίνας και της Ρωσίας.

Έκτοτε όμως, Πεκίνο και Μόσχα καλούν να αμβλυνθούν οι κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για να ξαναρχίσουν διπλωματικές επαφές και για βελτιωθεί η κατάσταση, εμποδίζοντας προσπάθειες της Δύσης και συμμάχων τους να επιβληθούν νέες κυρώσεις. Το ΣΑ δεν έχει καταλήξει σε καμιά συναινετική απόφαση για τη Βόρεια Κορέα από το 2017.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν θεσπίζει νέο μηχανισμό κυριαρχίας για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Τα πλοία που σκοπεύουν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, «αφού ειδοποιήσουν τις ιρανικές αρχές, πρέπει να λάβουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας τους»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ:«Γυμνάζομαι τόσο πολύ, περίπου ένα λεπτό την ημέρα, αν είμαι τυχερός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται συχνά για τη φυσική του κατάσταση, συγκρίνοντάς την με εκείνη του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 2024 λόγω προβλημάτων υγείας
Ντόναλντ Τραμπ