Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε υπερηχητικό πύραυλο απόντος του Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Τρίτη δοκιμή πυραύλου μέσα σε δέκα ημέρες - Άγνωστο το πού κατέληξε

Δεν ήταν… ό,τι κι ό,τι ο πύραυλος που εκτόξευσε χθες (29.09.2021) η Βόρεια Κορέα.

Επισήμως, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε υπερηχητικό πύραυλο, τον οποίο ανέπτυξε το τελευταίο διάστημα.

Η ανακοίνωση ήρθε μέσα από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA. Το νέο οπλικό σύστημα που εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα προς τις ανατολικές ακτές της και τη θάλασσα χθες Τρίτη.

Το περίεργο είναι πως, σύμφωνα με το πρακτορείο, ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δεν επέβλεψε προσωπικά τη δοκιμή.

Η Πιονγκγιάνγκ αξίωσε εξάλλου οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα να αφήσουν κατά μέρος την πολιτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών» όσον αφορά τα εξοπλιστικά της προγράμματα αν θέλουν να ξαναρχίσουν συνομιλίες.

Η ανάπτυξη του οπλικού συστήματος αυξάνει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας, σύμφωνα με το KCNA.

«Στην πρώτη του δοκιμαστική εκτόξευση, οι επιστήμονες (…) επιβεβαίωσαν τον έλεγχο της πλεύσης και της σταθερότητας του πυραύλου στο ενεργό τμήμα», κατά το KCNA.

Ο πύραυλος, που σύμφωνα με την ίδια πηγή βαπτίστηκε Hwasong-8, ανταποκρίθηκε στις τεχνικές προδιαγραφές που είχαν τεθεί, όπως η «δυνατότητα ελιγμών κατά την πτήση» και τα χαρακτηριστικά της «αιώρησης κατά την υπερηχητική πτήση της αποσπώμενης κεφαλής του».

Τόσο η Βόρεια όσο και η Νότια Κορέα έκαναν δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων την 15η Σεπτεμβρίου, καθώς η κούρσα εξοπλισμών με ολοένα πιο εξελιγμένα όπλα συνεχίζεται ενώ οι προσπάθειες να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις αποδεικνύονται άκαρπες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις