Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η Βουλγαρία έχει… άποψη για τη δομή στις Σέρρες! «Ο στρατός έτοιμος να αντιδράσει»!

Η Βουλγαρία έχει… άποψη για τη δομή στις Σέρρες! «Ο στρατός έτοιμος να αντιδράσει»!

Σε μια άνευ προηγουμένου δήλωση προχώρησε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας. Η Βουλγαρία ενοχλήθηκε (!) γιατί η Ελλάδα αποφάσισε να κάνει κλειστή δομή για μετανάστες στις Σέρρες, στο έδαφός της δηλαδή και όχι μόνο η Σόφια δεν το θέλει, αλλά απειλεί κιόλας!

Η Βουλγαρία είναι αντίθετη στα σχέδια της Ελλάδας να δημιουργήσει μία νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, στις Σέρρες. Μάλιστα, Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ χαρακτήρισε στην πρόταση (που δεν είναι, απόφαση είναι) «παράλογη»!

Click4more Σέρρες: Συμφωνία και πράσινο φως για την κατασκευή κλειστής δομής για μετανάστες! “Kλείδωσε” η τοποθεσία

«Μία δομή παράνομων μεταναστών στην ελληνική πλευρά, κοντά στα σύνορά μας, δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της έντασης. Είναι παράλογο και δεν είναι μια κίνηση καλής γειτονίας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Καρακατσάνοφ.

«Ο στρατός της Βουλγαρίας είναι έτοιμος να αντιδράσει. Εγγυώμαι ότι δεν θα αφήσω ένα νέο κύμα μεταναστών να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Η Σόφια έχει σηκώσει από το 2016 έναν φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία μήκους 259 χιλιομέτρων. Εξάλλου ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έχει προτείνει την εγκατάσταση των μεταναστών σε ένα κέντρο εκτός του εδάφους της ΕΕ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις