Κόσμος

Η Βουλή της Λιβύης ψήφισε την ακύρωση της συμφωνίας με την Τουρκία

Την είδηση μετέδωσε το δίκτυο Al Arabiya. Τη συμφωνία με την Τουρκία είχε υπογράψει η Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ. Η βουλή της Λιβύης πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τρίπολης και Άγκυρας. Την Πέμπτη, η τουρκική βουλή είχε εγκρίνει το νομοσχέδιο που έδινε τη δυνατότητα στον Ερντογάν να αναπτύξει τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το διεθνώς αναγνωρισμένο κοινοβούλιο της Λιβύης ψήφισε το Σάββατο την ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας, σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τις πολιτικές δυνάμεις που πρόσκεινται στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ψήφισε την ακύρωση της συμφωνίας που υπέγραψε με την Τουρκία η Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ με έδρα την Τρίπολη.

Την Πέμπτη, η τουρκική βουλή είχε εγκρίνει το νομοσχέδιο που έδινε τη δυνατότητα στον Ερντογάν να αναπτύξει τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη.

Είχε προηγηθεί αίτημα της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης προς την Τουρκία για στρατιωτική βοήθεια, καθώς η πρώτη προσπαθεί να αποκρούσει την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης υπό τον Χαφτάρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία κάνει «άνοιγμα» στην Αίγυπτο: «Αν υπογράψει συμφωνία μαζί μας, θα κερδίσει 15.000 τ.χλμ σε σύγκριση με την Ελλάδα»
Η Άγκυρα επαναφέρει την πρόταση προς το Κάιρο με φόντο το τουρκολιβυκό μνημόνιο - Μήνυμα διαλόγου αλλά και προειδοποιήσεις προς την Αθήνα από τον Γιασάρ Γκιουλέρ
Τουρκικό ναυτικό
Ισραήλ: Ηγετικό στέλεχος της αραβικής αντιπολίτευσης απευθύνει κάλεσμα για «εβραϊκο-αραβική» συνεργασία κατά του Νετανιάχου 
Τα αραβικά κόμματα οδεύουν προς ρεκόρ εδρών και γίνονται ρυθμιστές της επόμενης κυβέρνησης – Ο Τζαμπαρίν ζητά από την αντιπολίτευση να συνομιλήσει μαζί τους 
Γιουσέφ Τζαμπαρίν
Ο Σεργκέι Λαβρόφ στις ΗΠΑ για σύνοδο της G20
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες κατά τη σύνοδο της G20, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια πρόσκληση
Ο Σεργκέι Λαβρόφ
Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: 64 νεκροί και 80 τραυματίες – «Είδα νεκρούς ανθρώπους», ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια
Πληροφορίες ότι σε ένα από τα εκτροχιασμένα βαγόνια ταξίδευε και η πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Φάτιμα Μπάνιεζ, η οποία δεν έχει ακόμα εντοπιστεί - Οι νεκροί αναμένεται να αυξηθούν
ισπανια τρενα
22