Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Βραζιλία έχει 26.000 σε μια μέρα και ο Μπολσονάρο… απορεί με τα lockdown

Βραζιλία

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο είναι ένας… μικρός Ντόναλντ Τραμπ. Δεν ήθελε μέτρα κατά του κορονοϊού, νόσησε από κορονοϊό αλλά… μυαλά δεν άλλαξε. Και τώρα, που η εξάπλωση του κορονοϊού στη Βραζιλία συνεχίζεται ασταμάτητη, απορεί γιατί γίνονται lockdown!

Μόνο την Πέμπτη, σε μια μέρα, στη Βραζιλία εντοπίστηκαν 26.106 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός) και καταγράφηκαν άλλοι 513 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Click4more Νέο θλιβερό ρεκόρ στις ΗΠΑ: Πάνω από 90.000 κρούσματα σε μια μέρα

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται, μέχρι σήμερα, σε 158.969 νεκρούς και τα κρούσματα είναι 5,5 εκατομμύρια.

Με τη Βραζιλία να έχει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, ο πρόεδρός της, Ζαΐρ Μπολσονάρο, μοιάζει να μην έχει καταλάβει τι γίνεται!

Επιμένει, από την πρώτη μέρα, να απορρίπτει την επιβολή περιοριστικών μέτρων όπως η αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων και η σύσταση στους πολίτες να μείνουν σπίτι για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Και την ημέρα που η χώρα του κατέγραψε περισσότερα από 26.000 κρούσματα, εκείνος χαρακτήρισε «τρελό» το ότι πολλές κυβερνήσεις επιβάλλουν εκ νέου lockdown για να αναχαιτίσουν το δεύτερο κύμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις