Κόσμος

Η Βρετανία ανακοίνωσε πλαφόν στη χονδρική ρεύματος και φυσικού αερίου για επιχειρήσεις

Από τον Οκτώβριο, η Βρετανία βάζει πλαφόν στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του αερίου για τις επιχειρήσεις. Θα είναι λιγότερο από το μισό της τιμής που ισχύει στην αγορά, ώστε να χαλαρώσει η πίεση από το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας.

Οι τιμές χονδρικής για το ηλεκτρικό ρεύμα στη Βρετανία θα έχουν πλαφόν περίπου τις 211 στερλίνες ανά μεγαβατώρα (MWh) και για το φυσικό αέριο τις 75 στερλίνες ανά MWh.

«Κάναμε παρέμβαση για να σταματήσουμε την κατάρρευση των επιχειρήσεων, να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και να περιορίσουμε τον πληθωρισμό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουαρτένγκ.

Το ανώτατο όριο των τιμών έχει οριστεί σε λιγότερο από το μισό των τιμών χονδρικής που προβλέπονται για φέτος το χειμώνα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η τιμή θα επιβεβαιωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά από την 1η Οκτωβρίου ως τις 31 Μαρτίου 2023 για όλους τους μη οικιακούς χρήστες ενέργειας, περιλαμβανομένων των φιλανθρωπικών οργανώσεων και του δημόσιου τομέα, όπως σχολεία και νοσοκομεία, καθώς και για τις επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης πως τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν για τα νοικοκυριά στη Βόρεια Ιρλανδία όπως ακριβώς και για το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς