Τετάρτη, 21 Φεβ.
14oC Αθήνα

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις κατά Ισραηλινών εποίκων στην Δυτική Όχθη

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις κατά Ισραηλινών εποίκων στην Δυτική Όχθη

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων Ισραηλινών, λέγοντας πως είναι ακραίοι έποικοι που είχαν επιτεθεί βίαια σε Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

Τα μέτρα επιβάλλουν αυστηρούς οικονομικούς και ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τα τέσσερα άτομα από το Ισραήλ, τα οποία σύμφωνα με τη Βρετανία ενεπλάκησαν σε “κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

“Ακραίοι Ισραηλινοί έποικοι απειλούν Παλαιστίνιους, συχνά με την απειλή όπλου, και τους αναγκάζουν να φύγουν από γη που είναι νόμιμα δική τους”, ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.

“Αυτή η συμπεριφορά είναι παράνομη και απαράδεκτη. Το Ισραήλ θα πρέπει επίσης να αναλάβει πιο ισχυρή δράση προκειμένου και να σταματήσει τη βία των εποίκων. Πολύ συχνά, βλέπουμε δεσμεύσεις που έχουν γίνει και λόγους που έχουν δοθεί, αλλά δεν ολοκληρώνονται”.

Το βρετανικό Foreign Office ανέφερε πως στη διάρκεια του περασμένου έτους σημειώθηκε βία άνευ προηγουμένου επιπέδου από εποίκους στη Δυτική Όχθη.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν επίσης κυρώσεις νωρίτερα αυτό τον μήνα σε βάρος τεσσάρων Ισραηλινών ανδρών που κατηγορούνται ότι ενεπλάκησαν σε βία εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις