Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Χαμάς απέρριψε την πρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς απέρριψε την πρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς απέρριψε την πρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία δύο μηνών στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των ομήρων της τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με Αιγύπτιο αξιωματούχο, ενώ το Τελ Αβίβ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί συμφωνία που θα «αφήσει» τους ισλαμιστές στην εξουσία του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ, Εϊλόν Λεβί, τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες στη δημοσιότητα και αρκέστηκε να πει ότι ανθρώπινες ζωές κρέμονται από μια κλωστή.

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ο Λεβί σημείωσε ότι οι στόχοι του πολέμου παρέμειναν αμετάβλητοι.

«Η καταστροφή των δυνατοτήτων της Χαμάς σε στρατιωτικό και κυβερνητικό επίπεδο στη Λωρίδα της Γάζας και η επιστροφή όλων των ομήρων. Δεν θα υπάρξει καμία κατάπαυση του πυρός που να αφήνει τους ομήρους στη Γάζα και τη Χαμάς στην εξουσία», είπε ο Λεβί και συμπλήρωσε ότι «πέρα από αυτό, δεν έχουμε τίποτα περισσότερο να πούμε».

Διαμαρτυρία πολιτών στην Ιερουσαλήμ για την απελευθέρωση των ομήρων / Reuters

Χθεσινό (22.1.2023) δημοσίευμα του αμερικανικού Axios, ανέφερε ότι το Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς, μέσω των μεσολαβητών του Κατάρ και της Αιγύπτου, να υπάρξει δίμηνη παύση των μαχών και των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Ωστόσο, ένας Αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι η Χαμάς απέρριψε την πρόταση του Ισραήλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις