Δευτέρα, 20 Μαΐ
24oC Αθήνα

Η Χαμάς διαψεύδει πως αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις και κατηγορεί το Ισραήλ

Η Χαμάς διαψεύδει πως αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις και κατηγορεί το Ισραήλ

Η Χαμάς δεν ανέστειλε, ούτε αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα λέει υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης.

Όπως δήλωσε ο Χαλίλ Αλ Χάγια, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, αυτό που ζητάει η παλαιστινιακή οργάνωση θέλει «ηρεμία» και μια πραγματική συμφωνία ανταλλαγής των Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους αιχμαλώτους, όμως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος.

Νωρίτερα σήμερα η Χαμάς ανακοίνωσε ότι «η απόρριψη από το Ισραήλ» της τελευταίας πρότασης εκεχειρίας, που έθεσαν στις δύο πλευρές μεσολαβητές, επαναφέρει τις διαπραγματεύσεις «πίσω στην αρχή».

Στην ανακοίνωσή του, το παλαιστινιακό κίνημα τόνισε ότι έδωσε το πράσινο φως σε μια πρόταση εκεχειρίας, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης του Ισραήλ από τη Γάζα, καθώς και της ανταλλαγής Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων αιχμαλώτων, με σκοπό μια «μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

Η Χαμάς πρόσθεσε ότι θα έχει διαβουλεύσεις με παλαιστινιακές φατρίες για να επανεξετάσει τη διαπραγματευτική της στρατηγική. Οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη χωρίς την επίτευξη συμφωνίας.

Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τέσσερις στρατιώτες του σκοτώθηκαν από «εκρηκτικό μηχανισμό» στην πόλη της Γάζας.

«Οι τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν (…) από ένα εκρηκτικό μηχανισμό κοντά σε σχολείο στη συνοικία Ζεϊτούν» της πόλης της Γάζας, ανέφερε ο στρατός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι δύο Ισραηλινοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός, «τραυματίστηκαν σοβαρά» από την έκρηξη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις