Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Η υποκλοπή συνομιλίας της ΜΙΤ που έσωσε τον Ερντογάν! Ψάχνουν πραξικοπηματίες στα βουνά – Μέσα στα F16 έμαθαν ότι θα επιτεθούν στο “σουλτάνο”!

Η υποκλοπή συνομιλίας της ΜΙΤ που έσωσε τον Ερντογάν! Ψάχνουν πραξικοπηματίες στα βουνά – Μέσα στα F16 έμαθαν ότι θα επιτεθούν στο “σουλτάνο”!

– “Aφού έρχονται να μπουν στη φωλιά μας θα μπούμε εμείς στη δική τους”
– Αυτό ακούγονται να λένε οι πραξικοπηματίες σε υποκλαπείσα συνομιλία από τις τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες όταν κατάλαβαν πως ο “σουλτάνος” γνώριζε για το πραξικόπημα τουλάχιστον 6 ώρες πριν γίνει
– Όλο το παρασκήνιο της βραδιάς που τελικά έκανε τον Ερντογάν… ισχυρότερο
– Οι πραξικοπηματίες που συμμετείχαν στην ομάδα που επιτέθηκε στο ξενοδοχείο που διέμενε είχαν εντολή “να αιχμαλωτίσουν έναν σημαντικό ηγέτη της τρομοκρατίας”
– Τι συμβαίνει με τα δύο ελικόπτερα και τους 25 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που ακόμη αγνοούνται

Λίγες ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, οι πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι ενδεικτικές για του συγκλονιστικού παρασκηνίου μέχρι να φτάσουμε τελικά στην επικράτηση του “Σουλτάνου” Ερντογάν και την επικράτηση (;) της Δημοκρατίας στη γειτονική χώρα.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας που γνώριζαν για το επικείμενο πραξικόπημα, οι στρατιώτες που… δεν γνώριζαν πως επρόκειτο να επιτεθούν στον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα δύο ελικόπτερα με τους 25 άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων που ακόμη αγνοούνται…

Η ΜΙΤ είχε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση για το πραξικόπημα και γι’ αυτό έγινε… κακήν κακώς

Η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) πληροφόρησε τους ανώτατους αξιωματούχους της Τουρκίας πως σχεδιαζόταν το πραξικόπημα αρκετές ώρες πριν το σχέδιο των αντιφρονούντων του Ερντογάν τεθεί σε εφαρμογή. Ο Αρχηγός του τουρκικού Στρατιωτικού Επιτελείου, Hulusi Akar, αξιολόγησε της πληροφορίες κι έλαβε δράση, δίνοντας εντολές ενάντια “στην ποταπή και θλιβερή αυτή ενέργεια“, όπως ανέφερε χθες η αρμόδια Υπηρεσία.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι μία υποκλοπή συνομιλίας μεταξύ πραξικοπηματιών που έκανε η ΜΙΤ. Στη συνομιλία αυτή, ακούγονταν οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί να λένε πως “αφού έρχονται να μπουν στη φωλιά μας θα μπούμε εμείς στη δική τους“, κάτι που δείχνει πως αφενός γνώριζαν πως η Κυβέρνηση Ερντογάν ήταν ενήμερη για τα σχέδιά τους και αφετέρου εξαιτίας αυτού, αποφάσισαν να επισπεύσουν την απόπειρα του πραξικοπήματος, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει αργότερα. Δηλαδή μέσα στην… άγρια νύχτα

Στην ίδια δήλωση γίνονταν και πάλι αναφορά στον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον αυτοεξόριστο -στις ΗΠΑ- ιεροκύρηκα, τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ως τον “εγκέφαλο” της απόπειρας του πραξικοπήματος και γι’ αυτό η Τουρκία έχει ήδη ζητήσει την έκδοσή του από τις ΗΠΑ.

Ακόμη αναφέρεται πως η απόπειρα αυτή δεν εκφράζει την συντριπτική πλειψοηφία των στρατιωτών που αγαπούν την πατρίδα τους και παρουσιάζει ουσιαστικά τι συνέβη τις κρίσιμες ώρες κατά τις οποίες οι πραξικοπηματίες είχαν βγει στους δρόμους και καταλάμβαναν τα πρώτα σημείο – κλειδιά:

Η κυβέρνηση είχε δώσει εντολή να μην κινούνται τα στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των τανκς, των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, μαζί με την εντολή για την επιστροφή στις βάσεις, όσων ήδη κινούνταν.

Η ανακοίνωση ακόμη αναφέρει πως ο Στρατηγός Akar δέχθηκε απειλές ώστε να διαβάσει στην τηλεόραση “την προδοτική διακήρυξη”, τις οποίες όμως απέρριψε με “δηλώσεις που περιελάμβαναν κατάρες και οργισμένες φράσεις”.

Ακόμη τονίζεται πως “η απάντηση που τους άξιζε” δόθηκε στους πραξικοπηματίες από τα “αληθινά παιδιά του τουρκικού στρατού” και τους “ήρωες αστυνομικούς”, καθώς και από την “πανεθνική κατανόηση και την ηρωική περιφρόνηση του λαού”.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως οι προδότες θα τιμωρηθούν με τον σκληρότερο τρόπο, ώστε να γίνει ο διαχωρισμός στην κοινή γνώμη μεταξύ των “τρομοκρατών προδοτών” και των “ηρωικών και αφοσιωμένων μελών του Στρατού”.

Δεν ήξεραν ότι θα σκότωναν τον Ερντογάν!

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί πως πραξικοπηματίες που συμμετείχαν στην επίθεση στο ξενοδοχείο όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η οικογένειά του παραθέριζαν, δήλωσαν πως είχαν εντολή “να αιχμαλωτίσουν έναν σημαντικό ηγέτη της τρομοκρατίας“.

Μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας, εξαιτίας των περιορισμών των δηλώσεων στα μέσα ενημέρωσης, πηγές ασφαλείας δήλωσαν πως στις 18 Ιουλίου, στρατιώτες που συνδέονται με το αποχυτημένο πραξικόπημα στην Τουρκία ανακρίθηκαν στην Σμύρνη.

Κατά την ανάκρισή τους αναφέρθηκαν στο πως 40 ειδικά εκπαιδευμένοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν σε μία αεροπορική βάση με την εντολή να επιτεθούν στο ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας όπου διέμενε ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας όμως πως ο στρατός είχε δώσει μία ξεχωριστή εντολή να μην δοθεί βοήθεια σε πραξικοπηματίες στρατιώτες.

Παρόλα αυτά, ο Συνταγματάρχης Ramazan Elmas, διοικητής της αεροπορικής βάσης της Σμύρνης επέτρεψε στα στρατεύματα να απογειωθούν από τη βάση.

Κάποιοι από αυτούς αποκάλυψαν μάλιστα κατά την ανάκριση πως πληροφορήθηκαν για το πραξικόπημα ενώ βρίσκονταν ήδη στον αέρα, ενώ άγνωστο ακόμη παραμένει πόσοι συμμετείχαν τελικά στην επίθεση που κόστισε την ζωή δύο φρουρών του Ερντογάν, με τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει στην συνέντευξή του στο CNN πως εάν έμενε στο ξενοδοχείο για δέκα ακόμη λεπτά θα είχε είτε σκοτωθεί, είτε αιχμαλωτιστεί.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις συγκλονιστικές στιγμές από την επίθεση με F16 στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Ερντογάν

 

Τι συμβαίνει με τα ελικόπτερα

Την ίδια ώρα και όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει από χθες, δύο ελικόπτερα και 25 άνδρες των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επίθεση στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Ερντογάν αγνοούνται.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως δεν έχει διευκρινιστεί το κατά πόσο τα ελικόπτερα απογειώθηκαν από την Μαρμαρίδα μετά την επίθεση ή κατευθύνονταν προς το σημείο, ωστόσο αυτό που είναι βέβαιο είναι πως είχαν συμμετοχή στην επιχείρηση εναντίον του Τούρκου προέδρου.

Τα ελικόπτερα προσγειώθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία και τα ίχνη τους αγνοούνται.

Η επίσημη ανακοίνωση τόνιζε πως “τα ελικόπτερα είχαν εντολή να μεταφέρουν τους 25 άνδρες των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του προέδρου Ερντογάν και ακόμη δεν έχουν βρεθεί”.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαυραγάνης
Με πληροφορίες από
hurriyetdailynews.com
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε