Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η υπόσχεση του Τραμπ στον Ερντογάν που αλλάζει πολλά!

Η υπόσχεση του Τραμπ στον Ερντογάν που αλλάζει πολλά!

Πολύ κοντά φαίνεται να έχουν έρθει ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ με τον τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με όσα έρχονται στος φως για την επικοινωνία που είχαν οι δυο άνδρες με πρωτοβουλία του Τραμπ, τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν αρκετά όσον αφορά στην στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ είναι ο μόνος δυτικός ηγέτης που τηλεφώνησε στον Ερντογάν προκειμένου να τον συγχαρεί. Και αυτό δείχνει πολλά. Σχεδόν ταυτόχρονα με την παγωμένη έως και τυπική αντίδραση της Ευρώπης απέναντι στον τούρκο Πρόεδρο, ο Τραμπ άδραξε την ευκαιρία να δείξει στους ευρωπαίους ότι εξακολουθεί να βρίσκεται απέναντί τους και όχι δίπλα τους.

Η υπόσχεση που φέρεται να έδωσε ο αμερικανός Πρόεδρος στον Ερντογάν, είναι όμως που ανησυχεί περισσότερο απ’ όλα.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για την εκστρατεία του στο δημοψήφισμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα (18/04/2017) και υποσχέθηκε στενή συνεργασία για τη Συρία, το Ιράκ και τον πόλεμο κατά του PKK!

«Εκτιμώ τη φιλία μας, έχουμε πολλά σημαντικά πράγματα να κάνουμε μαζί», φέρεται να είπε ο Τραμπ, όπως αναφέρουν οι πηγές της τουρκικής προεδρίας σε μια ανακοίνωση που δίνει την ανάγνωση του περιεχομένου του τηλεφωνήματος από την Αγκυρα.

Τι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

«Ο πρόεδρος συνομίλησε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την πρόσφατη νίκη του στο δημοψήφισμα και για να συζητήσουν για τη δράση των ΗΠΑ σε αντίδραση για τη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς την 4η Απριλίου. Ο πρόεδρος Τραμπ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ερντογάν για την υποστήριξη αυτής της δράσης των ΗΠΑ, και οι ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει σημασία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να λογοδοτήσει», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Τραμπ και Ερντογάν συζήτησαν επίσης για τις προσπάθειες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, προστίθεται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε