Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Η υπόθεση της 2χρονης Ντάνκα και οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το «The Missing» του BBC

Η υπόθεση της 2χρονης Ντάνκα και οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το «The Missing» του BBC

Η υπόθεση της εξαφάνισης και του τραγικού τέλους της 2χρονης Ντάνκα στη Σερβία, έχει ανατριχιαστικές ομοιότητες με το «The Missing» του BBC.

Η 2χρονη Ντάνκα εξαφανίστηκε στη Σερβία όταν η μητέρα της την έχασε για λίγο από τα μάτια της ενώ έπαιζε στην αυλή. Ο 5χρονος Όλιβερ χάθηκε μπροστά από τα μάτια του πατέρα του σε οικογενειακές διακοπές στη Γαλλία στη σειρά του BBC. 

Δύο παιδιά εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, δύο παιδιά θα βρεθούν νεκρά.

Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση της Ντάνκα η ιστορία είναι αληθινή, ενώ στου Όλιβερ προϊόν μυθοπλασίας.

Λένε άλλωστε ότι τα μεγαλύτερα σενάρια τα γράφει η ζωή…

Η 2,5 ετών Ντάνκα, «το κορίτσι με την πιπίλα» εξαφανίστηκε στις 26 Μαρτίου ενώ έπαιζε μπροστά από το σπίτι της στο χωριό Μπάνισκο Πόλιε, στη βορειοανατολική Σερβία.

Τα ίχνη της είχαν χαθεί για 10 μέρες και τελικά βρέθηκε νεκρή την Πέμπτη (04.04.2024) σε μία χωματερή στη Σερβία. 

Για τον θάνατο του παιδιού συνελήφθησαν δυο άνδρες που εργάζονταν στην υπηρεσία ύδρευσης, οι οποίοι ομολόγησαν ότι χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους το παιδί, ενώ στη συνέχεια τοποθέτησαν το άψυχο κορμάκι του στο πορτ μπαγκάζ, μαζί με τα εργαλεία της δουλειάς τους και τελικά ξεφορτώθηκαν τη σορό.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι συνελήφθησαν δύο «τέρατα», οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βαριά δολοφονία, σε σχέση με το περιστατικό.

Οι ύποπτοι έχουν ομολογήσει το έγκλημα, επιβεβαίωσε η αστυνομία. 

Η τραγική δολοφονία της Ντάνκα έχει ανατριχιαστικούς παραλληλισμούς με το επιτυχημένο δράμα «The Missing», με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Νέσμπιτ και την Φράνσις Ο’ Κόνορ, στο οποίο ένα 5χρονο αγόρι εξαφανίζεται ενώ κάνει διακοπές με την οικογένειά του στη Γαλλία, το 2006. Ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό το οποίο θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. 

Στη σειρά του BBC, ο 5χρονος Όλιβερ εξαφανίζεται αφού ο πατέρας του τον χάνει από τα μάτια του κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα κατάμεστο υπαίθριο μπαρ.

Η εξαφάνισή του προκάλεσε εικασίες σχετικά με την τύχη του για χρόνια, προτού τελικά επιβεβαιωθεί ο θάνατός του.

Σε μια σοκαριστική ανατροπή αποκαλύπτεται ότι το παιδί δεν απήχθη, αλλά το άψυχο σώμα του τοποθετήθηκε σε ένα αυτοκίνητο από έναν οδηγό που τον εγκατέλειψε – όπως περίπου συνέβη και με την μικρή Ντάνκα…

Η υπόθεση της Ντάνκα

Η Ντάνκα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς αφού η μητέρα της την έχασε για λίγο από τα μάτια της ενώ έπαιζε, γεγονός που ώθησε τις σερβικές αρχές να ενεργοποιήσουν για πρώτη φορά το Amber Alert.

«Όταν γύρισα, είχε εξαφανιστεί» δήλωσε η μητέρα της Ιβάνα Ίλιτς στα σερβικά μέσα ενημέρωσης τις ημέρες που ακολούθησαν την εξαφάνισή της.

Όμως η απελπισμένη αναζήτηση του κοριτσιού βρήκε τραγικό τέλος, όταν ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι το κορίτσι πέθανε και ότι δύο «τέρατα» συνελήφθησαν σε σχέση με το περιστατικό.

Οι δύο εργαζόμενοι της υπηρεσίας ύδρευσης, ομολόγησαν ότι χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους το παιδί, το έβαλαν στο πορτμπαγκάζ όπου φύλαγαν τα εργαλεία τους και στη συνέχεια ξεφορτώθηκαν τη σορό.

«Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα που σκότωσαν το κοριτσάκι. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, και οι δύο ομολόγησαν το έγκλημα», δήλωσε ο Βούτσιτς σε κυβερνητικούς αξιωματούχους. «Με τι είδους τέρατα έχουμε να κάνουμε;» πρόσθεσε.

Το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι ότι ο πατέρας του κοριτσιού τους σταμάτησε με το αυτοκίνητό του και τους ρώτησε αν είδαν το κορίτσι και είπαν όχι. Μάλιστα, ένας από τους άνδρες αργότερα συμμετείχε στην έρευνα για τον εντοπισμό του παιδιού.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας είπε αργότερα ότι αν και οι δύο ύποπτοι ομολόγησαν, ρίχνουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για αυτό και δεν τους εμπιστεύονται.

Η σειρά «The Missing»

Στον πρώτο κύκλο της σειράς The Missing (2014) ένα ζευγάρι παλεύει να συμβιβαστεί με την ανεξιχνίαστη φαινομενικά απαγωγή του γιου του, χωρίς να έχει απαντήσεις οκτώ χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Ο Τόνι (τον οποίο υποδύεται ο Τζέιμς Νέσμπιτ) χάνει από τα μάτια του τον γιο του Όλιβερ στην διάρκεια των διακοπών τους στη Γαλλία. 

Παρακολουθούμε μία συγκλονιστική αινιγματική πλοκή όλο ανατροπές και εκπλήξεις μέσα από τα μάτια του Τόνι, του πατέρα, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να βρει το χαμένο παιδί του.

Η εξουθενωτική έρευνα για το παιδί διαλύει το γάμο του με την Έμιλι και απειλεί να καταστρέψει τη ζωή του.

Ο Ζιλιέν, ο Γάλλος ντετέκτιβ που ήταν ο πρώτος ο οποίος ξεκίνησε την έρευνα, δεν έχει χάσει την ελπίδα ότι μπορεί το παιδί να ζει. Η ιστορία πραγματεύεται το συναισθηματικό κόστος της ελπίδας και της αγωνιώδους αναζήτησης.

Στη σειρά, αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο Όλιβερ δεν είχε απαχθεί, αλλά ένας οδηγός τον χτύπησε θανάσιμα με το αμάξι του και τον σκότωσε. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το αυτοκίνητο.

Όπως και στο συγκλονιστικό δράμα του BBC, ο θάνατος της Ντάνκα επιβεβαιώθηκε μετά από μια τεράστια αναζήτηση, με τους γονείς να ελπίζουν μέρι τελευταία στιγμή ότι θα βρεθεί ζωντανή.

Όμως οι ελπίδες διαψεύστηκαν όταν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν σε ένα αυτοκίνητο και μετά από ανάλυση DNA διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στη δίχρονη.

Οι ερευνητές εντόπισαν στη συνέχεια τους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου και τους συνέλαβαν αμέσως. Αργότερα ομολόγησαν.

Πληροφορίες από Dailymail 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις