Κόσμος

Αλφάνο: Η κυβέρνηση δε θα παραιτηθεί οτιδήποτε κι αν συμβεί στο δημοψήφισμα

Η ιταλική κυβέρνηση δε θα παραιτηθεί, οτιδήποτε κι αν συμβεί στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό των Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, που προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους για το ενδεχόμενο πρόκλησης κυβερνητικής αστάθειας στη γειτονική χώρα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει δηλώσει επαναληπτικά ότι θα παραιτηθεί εάν χάσει στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρνηθεί να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, τονίζοντας ότι η συζήτηση αποπροσανατολίζεται από την ουσία της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο στρατόπεδο του “ΟΧΙ,” προκαλώντας ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το ενδεχόμενο πρόκλησης κυβερνητικής αστάθειας στην Ιταλία, σε μια περίοδο που οι Βρυξέλλες, προσπαθούν ν’ αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας, από την ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
11η Σεπτεμβρίου: Οι εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Υόρκη 25 χρόνια μετά την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο
Συγγενείς θυμάτων, επιζώντες και πολιτικοί τίμησαν τους σχεδόν 3.000 ανθρώπους που χάθηκαν στις επιθέσεις, με την Αμερική να θυμάται τις στιγμές που σημάδεψαν την ιστορία της
11η Σεπτεμβρίου εκδηλώσεις
Συναγερμός για την AI: Η Anthropic μπλόκαρε το Claude σε έρευνες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βιολογικά όπλα
Μπλόκο από την Anthropic σε Χούθι και επιστήμονες - Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι δημοσιοποιεί τα ευρήματα επειδή θεωρεί ότι έχει «ευθύνη να αποκαλύπτει την κακόβουλη χρήση των υπηρεσιών της»
Anthropic logo