Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ιαπωνία: Άλλαξε ο χάρτης από τον σεισμό μαμούθ! Αυξάνονται οι νεκροί – video

Ιαπωνία: Άλλαξε ο χάρτης από τον σεισμό μαμούθ! Αυξάνονται οι νεκροί – video

– Σοκαρισμένη παραμένει η Ιαπωνία από τον σεισμό μαμούθ των 6,6 ρίχτερ που ταρακούνησε τη χώρα
– Στους 11 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί
– Φωτογραφίες αποκαλύπτουν την τεράστια καταστροφή και την “ισχύ” του σεισμού! Άλλαξε ο χάρτης, κόπηκαν στην μέση βουνά, άνοιξαν δρόμοι και “πνίγηκαν” σπίτια
– Ολονύχτιες έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων
– Εικόνες αποκάλυψης στην Ιαπωνία

Στους 11 ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,6 βαθμών που έπληξε τη βόρεια Ιαπωνία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Τα περισσότερα θύματα προέρχονται από την κοινότητα Ατσούμα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK. Άλλοι 32 άνθρωποι αγνοούνται και εικάζεται ότι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια ή θάφτηκαν κάτω από τους τόνους λάσπης που έπνιξαν το χωριό. Περίπου 300 κάτοικοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ο δήμαρχος της Ατσούμα, Σοϊτσίρο Μιγιασάκα, ανακοίνωσε ότι οι διασώστες θα εργαστούν “όλη τη νύχτα”, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν επιζώντες.

Ιαπωνία: Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα!

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από αεροπλάνα δείχνουν τα βουνά να έχουν κοπεί κυριολεκτικά στα δύο από τις τεράστιες κατολισθήσεις που ξερίζωσαν όλα τα δέντρα και έθαψαν τα σπίτια που ήταν χτισμένα στους πρόποδες με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για αλλαγή στον χάρτη! Μπουλντόζες και γερανοί προσπαθούν να απομακρύνουν τα δέντρα ώστε να περάσουν οι άνδρες των σωστικών συνεργείων.

Περίπου 20.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί μέχρι στιγμής ενώ εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή ενισχύσεις, άλλοι 20.000 διασώστες, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα.

Μάλιστα, ήταν τόσο δυνατός ο σεισμός, που ήταν αδύνατο να σταθεί κάποιος όρθιος, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας!

https://youtu.be/Fw2o7aN5dwM

https://youtu.be/1dblGe2dosc

https://youtu.be/pjjhp__DvjY

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

https://youtu.be/YPTIcpB1aN0

Στρατιωτικοί, μέλη των δυνάμεων αυτοάμυνας, έφτασαν εκεί για να μετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ αναμένονται συνολικά 25.000 άνδρες. “Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να σώσουμε ζωές”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Φωτογραφία Reuters

Έτσι έζησαν το σεισμό

“Ξύπνησα λίγο μετά τις 3 το πρωί από τον σεισμό. Άναψα το φως αλλά έσβησε λίγο μετά”, λόγω διακοπής του ρεύματος, δήλωσε η Ακίρα Φουκούι, κάτοικος του Σαπόρο.

Στις διάφορες περιοχές που έχουν πληγεί έχουν ήδη ανοίξει προσωρινοί καταυλισμοί, ενώ μακρές ουρές σχηματίζονται σε πρατήρια καυσίμων και σουπερμάρκετ, καθώς οι κάτοικοι του Σαπόρο ανησυχούν για πιθανή έλλειψη τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Σύμφωνα με την εταιρεία Hokkaido Electric Power, 2,95 εκατομμύρια νοικοκυριά και άλλοι πελάτες δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα μετά τον σεισμό, λόγω της διακοπής της λειτουργίας όλων των σταθμών της περιοχής. Οι εγκαταστάσεις ξανάρχισαν να λειτουργούν σταδιακά, διευκρίνισε ο υπουργός Βιομηχανίας Σιροσίγκε Σέκο, σύμφωνα με τον οποίο “θα χρειαστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα για να αποκατασταθεί πλήρως η κατάσταση” παρά τα μέτρα που ελήφθησαν άμεσα.

Ο σεισμός προκάλεσε επίσης διακοπές στην υδροδότηση. Στρατιωτικοί πήγαν νερό με βυτιοφόρα για να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες.

Αναστάτωση προκλήθηκε επίσης στα οδικά δίκτυα μεταφορών (δρόμοι καταστράφηκαν), τα σιδηροδρομικά και τα αεροπορικά. Όλα τα τρένα σταμάτησα και το αεροδρόμιο του Σαπόρο Chitose υποχρεώθηκε να κλείσει. Το σύνολο των πτήσεων ακυρώθηκε για σήμερα, δηλαδή περισσότερες από 200.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

Οι υπεύθυνοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέων σεισμών. “Οι ισχυροί μετασεισμοί σημειώνονται συχνά τις 2 με 3 επόμενες ημέρες”, δήλωσε ο Τοσιγιούκι Ματσουμόρι, υπεύθυνος για την παρατήρηση των τσουνάμι και των σεισμών στη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας. “Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κατάρρευσης σπιτιών και κατολισθήσεων στις ζώνες στις οποίες έγινε έντονα αισθητός ο σεισμός”, προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και φωτογραφίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις