Κόσμος

Ιαπωνία: Ο ΥΠΟΙΚ έγινε ο νέος πρωθυπουργός!

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα, υποστηρικτής της δημοσιονομικής λιτότητας, εξελέγη  πρόεδρος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος και αναμένεται να ορισθεί αύριο πρωθυπουργός από το ιαπωνικό κοινοβούλιο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, ο 54χρονος Νόντα εξασφάλισε 215 ψήφους στην αναμέτρησή του με τον υπουργό Εμπορίου Μπάνρι Καϊέντα, 62 ετών, ο οποίος έλαβε 177 ψήφους.

Στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, που έχει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, εκλέγεται πρωθυπουργός από το κοινοβούλιο.

Κατά την πρώτη του ομιλία, ο Γιοσιχίκο Νόντα δήλωσε ότι επιθυμεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη του συνόλου του κόμματος για να αντιμετωπίσει τα σημερινά προβλήματα της Ιαπωνίας, η οποία επλήγη από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

“Για να επιλύσουμε το πρόβλημα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης περιοχής, για την αντιμετώπιση του υπερτιμημένου γεν και του αποπληθωρισμού, είναι ανάγκη όλοι να προχωρήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση… Θεωρώ ότι κάθε ένας από εσάς είναι απαραίτητος και επιθυμώ να δημιουργήσω χωρίς καθυστέρηση ένα περιβάλλον στο οποίο όλοι θα εργάζονται από κοινού για το καλό του λαού”, πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν έπρεπε να υποπέσει σε τέτοιο λάθος – Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αγοράσει F35
«Με τον κύριο Μητσοτάκη, τα προβλήματα του Αιγαίου, είναι ένα θέμα που συμφωνούμε ότι θέλουμε να επιλύσουμε. Η επίλυση τέτοιων ζητημάτων είναι πρωτίστως θέμα ηγετών. Πράγμα για το οποίο συμφωνεί και ο ίδιος»
Μητσοτάκης και Ερντογάν
Καύσωνας στη Γαλλία: Νέα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, 78.000 στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη
Αυτό το κύμα έντονης ζέστης είναι το τρίτο κατά σειρά σε λιγότερο από δύο μήνες έπειτα από εκείνο, εξαιρετικά πρώιμο, στα τέλη Μαΐου, το οποίο ακολούθησε ένα επεισόδιο καύσωνα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου
FILE PHOTO: A person sunbathes next to the Trocadero Fountains by the Eiffel Tower during high temperatures amid a heatwave in Paris, France, June 27, 2026. REUTERS/Tom Nicholson/File Photo
Παρασκήνιο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ τα έβαλε με Ιράν, Ισπανία, Γροιλανδία μπροστά στις κάμερες, αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν είπε κουβέντα
Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters και είχε γνώση των συνομιλιών, ο Τραμπ είπε «Οι ΗΠΑ θα μείνουν στη Συμμαχία» και δεν αναφέρθηκε ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Γροιλανδία, ούτε στο Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ