Κόσμος

Ιαπωνία: Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 112 ετών ο Γκισαμπουρό Σονόμπε, ο οποίος αναγνωριζόταν επισήμως ως ο γηραιότερος άνδρας στην Ιαπωνία.

Γεννηθείς στις 6 Ιανουαρίου του 1911, ο Σονόμπε κέρδισε μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες όταν απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2022 ο γηραιότερος, μέχρι τότε, άνδρας στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ο Σονόμπε άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, 31 Μαρτίου.

Σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της Τατεγιάμα, όπου διέμενε ο υπερήλικας, δεν αναφέρεται η ημερομηνία θανάτου ούτε και τα αίτια, κατόπιν παράκλησης της οικογένειας του εκλιπόντος.

Χθες Τετάρτη, η επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες είχε ανακοινώσει τον θάνατο του γηραιότερου άνδρα στον κόσμο: Ο Χουάν Βισέντε Πέρες, από τη Βενεζουέλα, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 114 ετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ – «Προτεραιότητα ο GSI»
«Το έργο θα συμβάλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού του Ισραήλ και θα επιτρέψει αμφίδρομες ροές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου»
Στιγμιότυπο από εργασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης