Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ιαπωνία: Στους 42 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τα 6,6 Ρίχτερ!

Ιαπωνία: Στους 42 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τα 6,6 Ρίχτερ!
φωτογραφία: Reuters

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε επισκέφθηκε σήμερα την νήσο Χοκάιντο, που την Τετάρτη (05.09.2018) χτυπήθηκε σφοδρά από τον Εγκέλαδο και ανακοίνωσε το νεότερο τραγικό απολογισμό.

Ο Άμπε επισκέφθηκε την μεγάλη πόλη της νήσου, την Σαπόρο, στην Ιαπωνία, όπου η δόνηση των 6,6 βαθμών Ρίχτερ προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο και πλήθος σπιτιών.

Επίσης μετέβη στην μικρή κοινότητα Ατσούμα, η οποία σχεδόν ισοπεδώθηκε από τον σεισμό και πολλά κτίρια  θάφτηκαν κάτω από τόννους εδάφους από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Πληγωμένη από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου η Ιαπωνία

Μετά την μετάβασή του στη Χοκάιντο, ο Άμπε επέστρεψε στο Τόκιο για να προεδρεύσει σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο με θέμα τη διάθεση βοήθειας 549 εκατ. γεν (4,2 εκατ. ευρώ) στην πληγείσα περιοχή.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 42, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ωστόσο οι τοπικές αρχές επιμένουν έως σήμερα στον αριθμό των 39 νεκρών και του ενός αγνοουμένου.

Στην Ατσούμα, οι επιχειρήσεις διάσωσης πιθανών επιζώντων συνεχίζονται.

Αμέσως μετά τον σεισμό, που κατέστρεψε έναν θερμικό σταθμό, περίπου 3 εκατ. νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η παροχή ρεύματος έχει αποκατασταθεί σχεδόν στην πληρότητά της, όμως οι αρχές ακόμη και σήμερα καλούν τους καταναλωτές να περιορίσουν την χρήση στο ελάχιστο, καθώς η διάθεσή του παραμένει ασταθής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις