Κόσμος

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία

Ένα ηφαίστειο άρχισε να εκρήγνυται στην κεντρική Ιαπωνία, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία, εκτοξεύοντας στάχτη και πέτρες στον αέρα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η έκρηξη του Μοντ Όντεϊκ, που έχει ύψος 3.067 μέτρα, έγινε σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τεράστια σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από το ηφαίστειο που είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους περιπατητές στην Ιαπωνία.

Η δημόσια τηλεόραση NHK μετέδωσε πως οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας από τους οποίους σοβαρά, ενώ οι τοπικές αρχές έλαβαν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τραυματίες πεζοπόρους.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι θα σημειωθούν και άλλες εκρήξεις και προειδοποίησε ότι στάχτη και πέτρες μπορεί να εκτοξευθούν σε απόσταση έως και τεσσάρων χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Μοντ Όντεϊκ σημειώθηκε το 1979, όταν το ηφαίστειο εκτόξευσε στον αέρα περισσότερους από 200.000 τόνους στάχτης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης:

Ακυρώθηκαν 1.700 πτήσεις στο Σικάγο, λόγω εμπρησμού στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

Με 100 μαστιγώσεις τιμωρούν μοιχεία και ομοφυλοφυλία!

Ανάκληση 850.000 αυτοκινήτων της Ford – Βλάβη στους αερόσακους

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον παρόντες στον τελικό του Wimbleton: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις μαζί με τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ
Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρέθηκαν στον τελικό του απλού ανδρών του Γουίμπλεντον, αν και ο μικρότερος γιος τους, ο πρίγκιπας Λούις, έμεινε σπίτι
Η Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα της Ουαλίας, μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ, την 14η ημέρα του Τουρνουά του Γουίμπλεντον 2026, στο All England Lawn Tennis and Croquet Club