Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Ήδη 24 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Όκλαντ – Θα αυξηθεί ο αριθμός

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη διάρκεια ενός πάρτυ που γινόταν σε αποθήκη στο Όκλαντ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, στοίχισε ήδη τη ζωή 24 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας που προειδοποίησε ότι οι ανθρώπινες απώλειες θα είναι περισσότερες.

Οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν από τα ερείπια 24 πτώματα. Τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε στις 11:30 μ.μ της Παρασκευής, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι επί του παρόντος μόνο τρεις οικογένειες μπόρεσαν να ενημερωθούν για τον θάνατο συγγενή τους. Για την ταυτοποίηση των πτωμάτων θα χρειαστεί πολύς χρόνος, εξήγησε ο αστυνομικός.

Οι πυροσβέστες εργάζονταν ασταμάτητα επί 12 ώρες τη νύχτα για να εισέλθουν μέσα στο καμένο διώροφο κτίριο και μετά να αρχίσουν να ψάχνουν μέσα στη στάχτη και τα ερείπια.

“Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να μπορέσουν να ψάξουν όλο το κτίριο” που είναι μια αποθήκη η οποία είχε μετατραπεί σε στούντιο καλλιτεχνών, μέσα στο οποίο κυρίως νέοι άνθρωποι, καλλιτέχνες ζούσαν και εργάζονταν.

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν πυκνούς καπνούς να τυλίγουν έργα τέχνης, πιάνα και πολλά ξύλινα αντικείμενα τα οποία κατέστρεψε η φωτιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε