Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ιμαλάια: Οι τελευταίες στιγμές οκτώ ορειβατών πριν σκοτωθούν από χιονοστιβάδα!

Ιμαλάια: Οι τελευταίες στιγμές οκτώ ορειβατών πριν σκοτωθούν από χιονοστιβάδα!
YouTube

Στο φως έρχονται τώρα οι τελευταίες στιγμές οκτώ ορειβατών, που είχαν βρει τραγικό θάνατο στα Ιμαλάια, στις αρχές Ιουνίου.

Τον περασμένο μήνα, ελικόπτερο εντόπισε τις σορούς 7 ορειβατών από μία ομάδα 8 ατόμων, στα Ιμαλάια, σε υψόμετρο άνω των 5.500 μέτρων, στην ινδική πλευρά της “στέγης του κόσμου”.

Οι ορειβάτες – τέσσερις από τη Βρετανία, δύο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μία Αυστραλή και ένας Ινδός – προσπάθησαν στις 26 Μαΐου να φθάσουν σε μια κορυφή κοντά στο Νάντα Ντεβί, όταν χτυπήθηκαν από μια “αρκετά μεγάλη” χιονοστιβάδα και δεν έφτασαν ποτέ στον καταυλισμό βάσης Μουνσιγιάρι, στο ινδικό κρατίδιο Ουταραχάντ.

Τώρα, κοντά στην περιοχή όπου τελικά εντοπίστηκαν τα επτά πτώματα τον Ιούνιο, βρέθηκε θαμμένη στο χιόνι η κάμερα ενός από τους άτυχους ορειβάτες.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό που ανακτήθηκε έχουν καταγραφεί οι τελευταίες στιγμές της ομάδας. Το βίντεο από κάμερα Go Pro δείχνει τους ορειβάτες να φτάνουν σιγά – σιγά σε μια ανώνυμη κορυφή, ενώ ότι εκείνη την ώρα ο καιρός ήταν ανέφελος και ηλιόλουστος.

Ακόμα δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα του Βρετανού ορειβάτη ενώ το βίντεο χρησιμοποιείται τώρα για να μπορέσουν οι ειδικοί να καταλάβουν τι συνέβη με την αποστολή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις