Τετάρτη, 21 Φεβ.
10oC Αθήνα

Ινδία: Διαρροή τοξικού αερίου σε εργοστάσιο – 55 άνθρωποι στο νοσοκομείο

Ινδία: Διαρροή τοξικού αερίου σε εργοστάσιο – 55 άνθρωποι στο νοσοκομείο

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα (29.09.2022) στο νοσοκομείο μετά τη διαρροή αμμωνίας σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην Ινδία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για αναπνευστικά προβλήματα και λιποθύμησαν μετά την έκρηξη σε αγωγό μεταφοράς αμμωνίας και την απελευθέρωση επιβλαβών αναθυμιάσεων μέσα στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Αλιγκάρ, στο βόρειο τμήμα της Ινδίας.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο εργοστάσιο και επιχείρησαν να εμποδίσουν την εξάπλωση του αερίου, με την αστυνομία να δηλώνει ότι η μονάδα έκλεισε προσωρινά και ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Την Τετάρτη 28 εργαζόμενοι ασθένησαν, εκ των οποίων τουλάχιστον 5 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τη διαρροή αμμωνίας σε μονάδα επεξεργασίας γαρίδων στο κρατίδιο Οντίσα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Συχνά συμβαίνουν ατυχήματα στις εργοστασιακές μονάδες στην Ινδία, λόγω έλλειψης κυβερνητικής επιτήρησης και εκτεταμένης διαφθοράς.

Το 1984 σημειώθηκε στην Ινδία ένα από τα χειρότερα βιομηχανικά δυστυχήματα στον κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη διαρροή αερίου σε εργοστάσιο φυτοφαρμάκων που ανήκε στην αμερικανική εταιρεία Union Carbide.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις