Κόσμος

Ινδία: Ισόβια σε πρώην βουλευτή για τον βιασμό μιας ανήλικης

Ισόβια καταδικάστηκε από δικαστήριο στην Ινδία ένας πρώην βουλευτής του κόμματος του πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι για τον βιασμό μιας ανήλικης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια υπόθεση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Ινδία και που έφερε στο φως και πάλι τη μάστιγα της σεξουαλικής βίας που υφίστανται οι γυναίκες σε αυτή τη χώρα.

Ο Κουλντίπ Σινγκ Σενγκάρ, βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος του Ινδικού Λαού (BJP) στο κοινοβούλιο του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, καταδικάστηκε τη Δευτέρα από δικαστήριο του Νέου Δελχί για τον βιασμό το 2017 μιας 17χρονης κοπέλας στο σπίτι της.

«Το δικαστήριο δεν βρίσκει κανένα ελαφρυντικό. Ο Σενγκάρ ήταν λειτουργός του κράτους και πρόδωσε την εμπιστοσύνη των πολιτών», δήλωσε ένας από τους δικαστές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Press Trust of India.

Ο 53χρονος Σενγκάρ, που αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του, καταδικάστηκε να καταβάλει 2,5 εκ. ρουπίες (31.000 ευρώ).

Τα μέσα ενημέρωσης στην Ινδία έφεραν την υπόθεση στο φως μετά τον θάνατο του πατέρα της ανήλικης μέσα στη φυλακή, καθώς σύμφωνα με την οικογένειά του, η αστυνομία τον βασάνισε με στόχο να τον πείσει να αναγκάσει την κόρη του να πάρει πίσω την προσφυγή της εναντίον του πολιτικού.

Η κοπέλα προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί μπροστά στο σπίτι του επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές για να καταγγείλει τις ενέργειες των αρχών, ενώ τον Ιούνιο ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η νεαρή γυναίκα. Δύο θείες της σκοτώθηκαν. Έκτοτε αστυνομικοί έχουν αναλάβει να προστατεύουν την οικογένεια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ για το συμβάν αυτό διεξάγεται ξεχωριστή δίκη προκειμένου να καθοριστεί αν επρόκειτο για απόπειρα δολοφονίας της νεαρής, την οποία είχε ζητήσει ο Σενγκάρ.

Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε τον Αύγουστο την αποπομπή από το κόμμα του βουλευτή.

Περισσότερες από 33.000 περιπτώσεις βιασμού καταγράφηκαν το 2017 στην Ινδία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, αν και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς πολλά θύματα αποφεύγουν να απευθυνθούν στις αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Γαλλία και φόβοι για το νέο κύμα καύσωνα - 770.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στην Ισπανία
Βελτιωμένα τα μέτωπα και στις δύο χώρες - Επιστρέφουν στα σπίτια τους κάτοικοι που πήραν εντολή να εκκενώσουν - Ανυπολόγιστες ζημιές, πάνω από 120 πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη Γαλλία
Baz Ratner
WSJ: Ο Τραμπ θέλει να καταργήσει επιχορήγηση της ασφάλειας υγείας και των φαρμάκων για πολίτες άνω των 65
Περίπου 25 εκατομμύρια Αμερικανοί άνω των 65 ετών ωφελούνται από πακέτο καλύψεων υγείας που είναι γνωστό με την ονομασία «Part D» κι η επιδότησή του οδεύει προς κατάργηση
Φάρμακα στις ΗΠΑ
Φρίκη στη Βρετανία: Δολοφόνησαν και κακοποίησαν σεξουαλικά 2χρονη – Είχε 21 κατάγματα
Διασώστες αποκάλυψαν τον εφιάλτη που ζούσε το κοριτσάκι καθώς έφερε μώλωπες σε όλο του το σώμα, τραύματα υπήρχαν στο κεφάλι, τον λαιμό, την κοιλιά, την πλάτη και τα γεννητικά όργανα
Αστυνομία στη Βρετανία
Τρόμος σε λούνα παρκ στις ΗΠΑ: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που καλώδιο παιχνιδιού σπάει – Δύο τραυματίες
Στα πλάνα φαίνεται η καμπίνα του παιχνιδιού να είναι στον αέρα όταν ξαφνικά πέφτει με δύναμη στο έδαφος, καθώς ένα από τα καλώδια που το συγκρατούσαν φαίνεται να σπάει απότομα
Λούνα Παρκ