Κόσμος

Ινδία: Ισόβια σε πρώην βουλευτή για τον βιασμό μιας ανήλικης

Ισόβια καταδικάστηκε από δικαστήριο στην Ινδία ένας πρώην βουλευτής του κόμματος του πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι για τον βιασμό μιας ανήλικης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια υπόθεση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Ινδία και που έφερε στο φως και πάλι τη μάστιγα της σεξουαλικής βίας που υφίστανται οι γυναίκες σε αυτή τη χώρα.

Ο Κουλντίπ Σινγκ Σενγκάρ, βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος του Ινδικού Λαού (BJP) στο κοινοβούλιο του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, καταδικάστηκε τη Δευτέρα από δικαστήριο του Νέου Δελχί για τον βιασμό το 2017 μιας 17χρονης κοπέλας στο σπίτι της.

«Το δικαστήριο δεν βρίσκει κανένα ελαφρυντικό. Ο Σενγκάρ ήταν λειτουργός του κράτους και πρόδωσε την εμπιστοσύνη των πολιτών», δήλωσε ένας από τους δικαστές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Press Trust of India.

Ο 53χρονος Σενγκάρ, που αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του, καταδικάστηκε να καταβάλει 2,5 εκ. ρουπίες (31.000 ευρώ).

Τα μέσα ενημέρωσης στην Ινδία έφεραν την υπόθεση στο φως μετά τον θάνατο του πατέρα της ανήλικης μέσα στη φυλακή, καθώς σύμφωνα με την οικογένειά του, η αστυνομία τον βασάνισε με στόχο να τον πείσει να αναγκάσει την κόρη του να πάρει πίσω την προσφυγή της εναντίον του πολιτικού.

Η κοπέλα προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί μπροστά στο σπίτι του επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές για να καταγγείλει τις ενέργειες των αρχών, ενώ τον Ιούνιο ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η νεαρή γυναίκα. Δύο θείες της σκοτώθηκαν. Έκτοτε αστυνομικοί έχουν αναλάβει να προστατεύουν την οικογένεια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ για το συμβάν αυτό διεξάγεται ξεχωριστή δίκη προκειμένου να καθοριστεί αν επρόκειτο για απόπειρα δολοφονίας της νεαρής, την οποία είχε ζητήσει ο Σενγκάρ.

Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε τον Αύγουστο την αποπομπή από το κόμμα του βουλευτή.

Περισσότερες από 33.000 περιπτώσεις βιασμού καταγράφηκαν το 2017 στην Ινδία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, αν και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς πολλά θύματα αποφεύγουν να απευθυνθούν στις αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Εντάλματα σύλληψης για διαφθορά κατά προσώπων που συνδέονται με το τουριστικό σχέδιο της οικογένειας Τραμπ
Από τους 20 ανθρώπους που καταζητούνται, τέσσερις συνελήφθησαν το Σάββατο (13/6/26), ανακοίνωσε η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο τουριστικό σχέδιο του Κούσνερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες στο εργοτάξιο στο υπό κατασκευή θέρετρο του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες κατά ενός σχεδιαζόμενου πολυτελούς θέρετρου που υποστηρίζεται από μια εταιρεία που συνδέεται με τον Τζάρεντ Κούσνερ
Protesters who say their land has been taken unjustly, tear down the fence where a tourist resort is to be built by the Adriatic coast, in Rrjoll, near Shkodra, Albania, June 13, 2026. REUTERS/Florion Goga