Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ινδία: Ο υφυπουργός Εξωτερικών κατηγορείται από μια δημοσιογράφο για σεξουαλική παρενόχληση

Ινδία: Ο υφυπουργός Εξωτερικών κατηγορείται από μια δημοσιογράφο για σεξουαλική παρενόχληση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EPA

Για σεξουαλική παρενόχληση από πολλές γυναίκες κατηγορείται ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Μ.Τζ. Άκμπαρ.

Ο βετεράνος δημοσιογράφος και σήμερα υφυπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Μ.Τζ. Άκμπαρ, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και συγκεκριμένα ότι έκανε προτάσεις σε νεαρές επίδοξες δημοσιογράφους, όταν εκείνες βρίσκονταν στην αρχή της καριέρας τους, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες που αναρτήθηκαν στο Twitter και στην εκστρατεία #MeToo.

Η πρώτη γυναίκα που μίλησε δημοσίως για τον Άκμπαρ ήταν η δημοσιογράφος Πρίγια Ραμάνι η οποία το βράδυ της Δευτέρας, με ένα μήνυμα στο Twitter, αποκάλυψε ότι ο αρχισυντάκτης στον οποίο είχε αναφερθεί σε ένα άρθρο της πέρσι για τη σεξουαλική παρενόχληση, ήταν ο νυν πολιτικός.

Σε εκείνο το κείμενο αναφερόταν στη συνέντευξη που είχε περάσει προκειμένου να προσληφθεί, σε ένα δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου του Μουμπάι, όταν ήταν 23 ετών και ο Άκμπαρ 43. “Αποδείχτηκε ότι κυνηγούσατε σαν αρπακτικό με τον ίδιο φαεινό τρόπο με τον οποίο γράφατε. Είστε ειδικός στα τηλεφωνήματα, στα άσεμνα μηνύματα .Ξέρετε να τσιμπάτε, να χαϊδεύετε στο μάγουλο, να τρίβετε, να αρπάζετε και να επιτίθεστε. Το να μιλά κανείς εναντίον σας συνεπάγεται μέχρι και σήμερα ένα βαρύ τίμημα που πολλές νεαρές γυναίκες δεν μπορούν να το καταβάλουν” ανέφερε, σε ανοιχτή επιστολή της στην ινδική έκδοση του περιοδικού Vogue.

Ακολούθησαν και άλλες γυναίκες που περιέγραψαν παρόμοιες επιθέσεις από τον Άκμπαρ, ο οποίος πριν ασχοληθεί με την πολιτική υπήρξε στέλεχος σε διάφορα γνωστά έντυπα της Ινδίας, όπως τις εφημερίδες The Telegraph, Asian Age και The Sunday Guardian.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση μέχρι στιγμής ενώ η υπουργός Σούσμα Σουάρατζ αγνόησε την ερώτηση ενός δημοσιογράφου που την ρώτησε αν θα διατάξει τη διενέργεια έρευνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις