Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Ινδία: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί από τη φονική κατολίσθηση σε εργοτάξιο

Ινδία: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί από τη φονική κατολίσθηση σε εργοτάξιο
Reuters - Φωτό αρχείου

Τους 37 έφτασαν οι νεκροί από τη φονική κατολίσθηση, που έπληξε την Πέμπτη εργοτάξιο στην βορειοανατολική Ινδία. Την ίδια ώρα, άλλοι 25 αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Πέμπτη όταν τεράστιες ποσότητες λάσπης και βράχων κατάπιαν σιδηροδρομικό εργοτάξιο στην πολιτεία Μανιπούρ στην Ινδία, όπου εργάζονταν έφεδροι στρατιώτες και πολίτες.

Τις πρώτες ώρες που ακολούθησαν την καταστροφή, σωστικά συνεργεία βρήκαν ζωντανούς 18 ανθρώπους.

Χθες, ο εκπρόσωπος του ινδικού στρατού Άνγκομ Μπόμπιν Σινγκ ανέφερε πως 28 άνθρωποι συνέχιζαν να αγνοούνται, προτού ανακοινώσει αργότερα πως ανασύρθηκαν άλλα τρία πτώματα.

Η επιχείρηση έρευνας δεν έχει τερματιστεί, «παρά τις δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες», πιο συγκεκριμένα «τα καιρικά φαινόμενα και τις νέες κατολισθήσεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Αυτή η περιοχή της βορειοανατολικής Ινδία, απομονωμένη και ορεινή, πλήττεται τις τελευταίες εβδομάδες από σφοδρές βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Από τις αρχές του Ιουνίου, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πλημμυρών που κατάπιαν σπίτια.

Στη βορειοανατολική Ινδία οι οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές θεωρούνται ανεπαρκείς, όμως τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι άρχισε διάφορα φιλόδοξα κατασκευαστικά έργα, ώστε να τις φέρει στο επίπεδο ανάπτυξης της Κίνας, με την οποία γειτονεύει η περιοχή αυτή.

Ειδικοί επισημαίνουν πως η κλιματική αλλαγή αυξάνει τα ακραία καιρικά φαινόμενα στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας. Στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας εξάλλου η ανέγερση φραγμάτων, η αποψίλωση των δασών και διάφορα αναπτυξιακά έργα συμβάλλουν στις καταστροφές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις