Κόσμος

Ινδονησία: 10 νεκροί από φωτιά σε δεξαμενόπλοιο που επισκευαζόταν

Στο ίδιο πλοίο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και τον Ιούνιο από σπίθες σε αμπάρι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδονησία όταν δεξαμενόπλοιο έπιασε φωτιά κατά την επισκευή του την Τετάρτη (15.10.2025).

Το δεξαμενόπλοιο που βρισκόταν σε ναυπηγείο στη δυτική Ινδονησία για επισκευές τυλίχθηκε στις φλόγες το πρωί (τοπική ώρα), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 21, ανέφερε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Οι φλόγες ξεπήδησαν από ένα αμπάρι του πλοίου MT Federal II γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας, Ζαενάλ Αριφίν, προσθέτοντας ότι η πυρκαγιά σβήστηκε μία ώρα αργότερα.

 

 

Το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν για επισκευή στο ναυπηγείο του Μπάταμ, ενός νησιού κοντά στη Σιγκαπούρη.

«Ξεκινήσαμε έρευνα για να καθορίσουμε τα αίτια» της πυρκαγιάς, είπε ο Ζαενάλ.

Στο ίδιο πλοίο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι. Τότε διαπιστώθηκε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από σπίθες σε ένα αμπάρι που δεν είχε κενωθεί εντελώς από το φυσικό αέριο που μετέφερε το δεξαμενόπλοιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναφορές για απόπειρες αυτοκτονίας στο αεροπλανοφόρο «Λίνκολν» - «Ελπίζουν να μην ξυπνήσουν αύριο»
Το πλήρωμα διανύει τον ένατο μήνα στη θάλασσα και έχει συμπληρώσει 250 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να προσεγγίσει στεριά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για αεροπλανοφόρο στη σύγχρονη εποχή
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα
6
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ – «Προτεραιότητα ο GSI»
«Το έργο θα συμβάλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού του Ισραήλ και θα επιτρέψει αμφίδρομες ροές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου»
Στιγμιότυπο από εργασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης 14