Κόσμος

Ινδονησία: Λήξη συναγερμού – Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7 ρίχτερ

Τα νησιά Μπαλί και Λομπόκ της Ινδονησίας συγκλονίστηκαν σήμερα από σεισμό 7 βαθμών, ο οποίος προκάλεσε πανικό ανάμεσα στους τουρίστες και τους κατοίκους τους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα παρότι έχουν ήδη περάσει περισσότερες από δύο ώρες.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε χερσαία περιοχή, στη νήσο Λομπόκ, παρότι οι αρχικές πληροφορίες το τοποθετούσαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές του. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα. Πριν από μια εβδομάδα, σεισμός 6,4 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους στο Λομπόκ και εγκλώβισε προσωρινά εκατοντάδες τουρίστες στις πλαγιές ενός ηφαιστείου.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι ταξιδιώτες στα διεθνή αεροδρόμια του Μπαλί και του Λομπόκ πανικοβλήθηκαν και ότι σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης ζημιές στα κτίρια, αλλά δεν επηρεάστηκε η λειτουργία τους.

Ο σεισμός έγινε αισθητός για μερικά δευτερόλεπτα στο Μπαλί, όπου οι άνθρωποι βγήκαν έξω από σπίτια, ξενοδοχεία και εστιατόρια και άρχισαν να τρέχουν στους δρόμους.

Η υπηρεσία διαχείρησης καταστροφών της χώρας κάλεσε τον κόσμο να μείνει μακριά από τη θάλασσα και τις παραλίες. Ωστόσο, η προειδοποίηση για τσουνάμι με κύματα που θα έφθαναν το μισό μέτρο, η οποία εκδόθηκε αμέσως μετά τον σεισμό, ήρθη γρήγορα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν μου ζήτησε κατάπαυση του πυρός
«Θα το εξετάσουμε όταν το Στενό του Ορμούζ είναι ανοιχτό, ελεύθερο και ασφαλές. Μέχρι τότε, θα καταστρέψουμε το Ιράν ή, όπως λένε, θα το στείλουμε πίσω στη Λίθινη Εποχή» έγραψε στο Truth Social - Δηλώσεις στο Reuters
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 23 λεπτά
7
Οι Φρουροί της Επανάστασης μπλοκάρουν τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν - Στρατιωτικός κλοιός γύρω από τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πληροφορίες του Iran International, αναφέρουν ότι οι Φρουροί κρατούν απομονωμένο τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μπλοκάρουν διορισμούς και ασκούν de facto εξουσία
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Η KitKat έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 κλεμένες σοκολάτες και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου
«Πραγματικά θέλουμε να μάθουμε πού έχουν καταλήξει. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν Tracker Κλεμμένων KitKat, που σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το KitKat σας προέρχεται από την παρτίδα που αγνοείται»
KitKat
«Φτιάξαμε ομάδα 35 χωρών για ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο» τόνισε ο Κιρ Στάρμερ
Και υπογράμμισε ότι η συνεργασία με συμμάχους στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και στη διατήρηση της ελευθερίας μετακίνησης πλοίων σε στρατηγικούς θαλάσσιους διαδρόμους
Ο Κιρ Στάρμερ