Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ινδονησία: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροπλάνου της Trigana

Ινδονησία: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροπλάνου της Trigana

Τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο όπου πιστεύεται πως συνετρίβη το αεροπλάνο της Trigana Air Service με τους 54 επιβάτες έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της Ινδονησίας.

Το αεροσκάφος ATR 42-300, ένα αεροπλάνο μικρών αποστάσεων, συνετρίβη την Κυριακή 10 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη άφιξή του στο αεροδρόμιο Οκσιμπιλ.

Το μοιραίο αεροπλάνο μετέφερε μετρητά αξίας περίπου 420.000 ευρώ τα οποία επρόκειτο να διανεμηθούν σε απομακρυσμένα χωριά της Παπούα, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ταχυδρομείων.


Σχεδόν ένα 24ωρο μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ, ένα αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης εντόπισε συντρίμμια που είναι πιθανόν να προέρχονται από το ATR 42-300 στη δασώδη επαρχία της οροσειράς Μπιντάνγκ.
Όπως είπε ο τοπικός επικεφαλής της αστυνομίας Γιούνους Ουάλι στο πρακτορείο ειδήσεων Antara, μία ομάδα διάσωσης φθάνει στην περιοχή.

Στο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 44 ενήλικοι, πέντε παιδιά και βρέφη και πέντε μέλη πληρώματος, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι στην Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσα της Παπούα, με προορισμό νοτιότερα το Οκσιμπίλ.
Όλοι οι επιβαίνοντες ήταν Ινδονήσιοι, δήλωσε αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης (BASARNAS).



Δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι το μεγάλο ποσό των χρημάτων που μεταφέρονταν με το αεροπλάνο συνδέεται με τη συντριβή του.

“Τέσσερις άνθρωποι μετέφεραν τα χρήματα, 6,5 εκατομμύρια ρουπίες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ταχυδρομείων Αμπού Σοφτζάν, προσθέτοντας πως το ποσό ήταν μέρος ενός επίσημου προγράμματος βοήθειας για τους φτωχούς και επρόκειτο να διανεμηθεί στους χωρικούς. Είπε ότι λόγω των ανεπαρκών υποδομών στην πιο ανατολική επαρχία της Ινδονησίας τα χρήματα της βοήθειας συχνά μεταφέρονται αεροπορικώς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA – BASARNAS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε