Κόσμος

Ινδονησία: Χιλιάδες κάτοικοι καθάρισαν τις ακτές της χώρας το Σαββατοκύριακου

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από την Ινδονησία συμμετείχαν, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε μια τεράστια επιχείρηση καθαρισμού των ακτών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο στόχος που έχουν θέσει οι διοργανωτές αυτής της κίνησης είναι να επιλυθεί το γιγαντιαίο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης στην Ινδονησία, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως η επιχείρηση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε στα 17.000 νησιά που αριθμεί το αρχιπέλαγος, ανήμερα της 74ης επετείου ανεξαρτησίας της χώρας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην επιχείρηση και μάζεψαν εκατοντάδες τόνους απορριμμάτων, σύμφωνα με την οργάνωση Pandu Laut Nasional, με την Ινδονησία να αποτελεί την δεύτερη παραγωγό παγκοσμίως θαλάσσιων απορριμμάτων μετά τη Κίνα ενώ έχει δεσμευτεί να μειώσει τα πλαστικά σκουπίδια στη θάλασσα κατά 70% έως το 2025.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ και προκαλεί τον Τραμπ: «Δεν θα κατακτηθούν με tweets και αεροπλανοφόρα»
Χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό τον αμοιβαίο έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ