Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ιορδανία: Νεκροί και τραυματίες από κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας

Ιορδανία: Νεκροί και τραυματίες από κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας
Reuters

Τραγωδία στην Ιορδανία. Μία τετραώροφη πολυκατοικία σωριάστηκε σαν τραπουλόχαρτο, καταπλακώνοντας ενοίκους, στην πρωτεύουσα Αμάν.

Συνοδεία υπουργών, ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας, Μπίσερ αλ Χασαουνέχ μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος στη συνοικία Τζάμπαλ αλ Ουεϊμπντέχ, μία από τις παλαιότερες του Αμάν και γνωστή, κυρίως για την πολιτιστική της ζωή.

Σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της Ιορδανίας, από την κατάρρευση της τετραώροφης πολυκατοικίας, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν.

Δείτε βίντεο από το σημείο της κατάρρευσης: 

Δείτε και φωτογραφίες του Reuters:

«Τα σωστικά συνεργεία που βρίσκονται εκεί συνεχίζουν τις έρευνές τους αφότου ανέσυραν και δεύτερο πτώμα από τα συντρίμμια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης δημόσιας ασφάλειας, Άμερ αλ Σαρτάουι σε επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο.

Η κατάρρευση του κτιρίου πιστεύεται ότι οφείλεται, κυρίως, στο γεγονός ότι ήταν «παλιό και ετοιμόρροπο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ταουφίκ Κρισάν στο ίδιο δίκτυο, προσθέτοντας ότι οι αρχές «επιθεωρούν την κατάσταση γειτονικών κτιρίων».

Ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον δήμαρχο της πρωτεύουσας Αμάν να διεξάγει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις