Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

ΗΠΑ: H Goldman Sachs καταβάλει 215 εκατ. σε εργαζόμενες που έκαναν αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις

ΗΠΑ: H Goldman Sachs καταβάλει 215 εκατ. σε εργαζόμενες που έκαναν αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις

Η τράπεζα κολοσσός των ΗΠΑ, η Goldman Sachs αποφάσισε να καταβάλει συνολικά 215 εκατ. δολάρια σε 3.000 πρώην και νυν εργαζόμενες της για να «θαφτεί» και να τεθεί στο αρχείο η ομαδική αγωγή που έκαναν εναντίον της για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις.

Η συμφωνία της Goldman Sachs αφορά περί τις 2.800 εργαζόμενες σε θέσεις εταίρων και αντιπροέδρων, στην Νέα Υόρκη, από τον Ιούλιο 2002 μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2023, αλλά και αλλού στις ΗΠΑ, από τον Σεπτέμβριο 2004 μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2023, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση που δημοσίευσε η τράπεζα μαζί με τους συνηγόρους των γυναικών που κατέθεσαν την ομαδική αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις.

Η δίκη κατά της μεγάλης επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ για την εκδίκαση της ομαδικής αγωγής είχε ορισθεί για τις 5 Ιουνίου. Η αρχική αγωγή κατά της Goldman Sachs είχε κατατεθεί το 2010.

Η Goldman Sachs είχε κατηγορηθεί για 75 περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας (χειρονομίες, ανάρμοστα σχόλια, προσκλήσεις για σεξουαλικές σχέσεις) καθώς και για μισθολογικές διακρίσεις και άρνηση προαγωγής σε γυναίκες εργαζόμενες εξαιτίας του φύλου τους.

«Στόχος μου στην υπόθεση αυτή ήταν πάντα να υποστηρίξω τις ισχυρές γυναίκες της Γουόλ Στριτ», δήλωσε μία από τις ενάγουσες, η Αλισον Γκάμπα, στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Έπειτα από μία δεκαετία έντονης αντιδικίας, οι δύο πλευρές δέχθηκαν να επιλύσουν το θέμα εξωδικαστικά. Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στις ομάδες μας, τους πελάτες και τις δραστηριότητές μας, αναφέρει στην κοινή ανακοίνωση η Goldman Sachs.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις