Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: Άλλη μια ήττα για Τραμπ – Ο Δημοκρατικός, Ράφαελ Γουόρνοκ, κερδίζει την έδρα στην Τζόρτζια

ΗΠΑ: Άλλη μια ήττα για Τραμπ – Ο Δημοκρατικός, Ράφαελ Γουόρνοκ, κερδίζει την έδρα στην Τζόρτζια

Αλλη μια ήττα υπέστη ο Ντόναλντ Τραμπ, που είχε προβλέψει ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα σαρώσουν στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, ο πάστορας Ράφαελ Γουόρνοκ, φαίνεται να επικρατεί του Ρεπουμπλικάνου Χέρσελ Γουόκερ και να διατηρεί την έδρα του στην Τζόρτζια, σύμφωνα με την πρόβλεψη του NBC και της εταιρείας μελετών Edison Research.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι Ρεπουμπλικανοί δέχτηκαν έτσι άλλο ένα ισχυρό πλήγμα, στις ενδιαμέσες εκλογές των ΗΠΑ, καθώς θεωρούσαν ότι ο Χέρσελ Γουόκερ θα κέρδιζε τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Ράφαελ Γουόρνοκ και θα του έπαιρνε την έδρα.

Στην εν λόγω πολιτεία των ΗΠΑ χρειάστηκε να διεξαχθεί επαναληπτικός γύρος των εκλογών διότι κανένας από τους δύο υποψήφιους δεν ξεπέρασε το 50% των ψήφων στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η ειδική εκλογική διαδικασία που διεξήχθη χθες Τρίτη (6.12.2022) χαρακτηριζόταν πολύ «σημαντική» από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, παρότι η ισορροπία δύναμης στο Κογκρέσο είχε ήδη κριθεί. Η νίκη των Δημοκρατικών στην Τζόρτζια θα ενισχύσει την πλειοψηφία της στην αμερικανική άνω Βουλή και θα αποτελέσει άλλο ένα πλήγμα για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις