Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

ΗΠΑ: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του σε οδόφραγμα στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του σε οδόφραγμα στο Καπιτώλιο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Συναγερμός σήμανε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (14.8.2022) όταν ένας άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του σε οδόφραγμα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα ενώ τελικά αυτοκτόνησε στο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του στο οδόφραγμα κοντά στο Καπιτώλιο, γύρω στις 04:00 το πρωί (τοπική ώρα), με τον ίδιο να πυροβολεί στον αέρα. Την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το αυτοκίνητο, περικυκλώθηκε από τη φωτιά που ξέσπασε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας του Καπιτωλίου, ο άνδρας πυροβόλησε αρκετές φορές στον αέρα κατά μήκος της Ανατολικής Οδού και όταν τον πλησίαζαν οι αστυνομικές δυνάμεις αυτοπυροβολήθηκε ενώ δεν τραυματίστηκε κάποιος άλλος.

«Επί του παρόντος, δεν φαίνεται ότι ο άντρας είχε στοχοποιήσει κάποιο μέλος του Κογκρέσου. Τα μέλη του Κογκρέσου βρίσκονται σε διακοπές, ενώ δεν φαίνεται να έγινε χρήση όπλων από τους αστυνομικούς», ανακοίνωσε η αστυνομία του Καπιτωλίου.

Την υπόθεση του θανάτου του άγνωστου άντρα διερευνά η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσινγκτον, ενώ δεν έγινε άμεσα γνωστή η ταυτότητα του, καθώς και οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για τα κίνητρά του.

«Νευρικότητα» μετά την έρευνα του FBI στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ

Αν και το συγκεκριμένο περιστατικό πρέπει να θεωρείται λήξαν, υπάρχει έντονη ανησυχία μεταξύ των Αρχών για παρόμοιες ενέργειες, ιδιαίτερα μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η έρευνα του FBI στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2021 είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο, όταν ένας άνδρας έπεσε με όχημα πάνω σε δύο αστυνομικούς του Καπιτωλίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας βετεράνος του σώματος, που υπηρετούσε επί 18 χρόνια. 

Ενώ, όπως είναι φυσικό, κανείς δεν ξεχνά την επίθεση των οπαδών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις