Κόσμος

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για πείραμα του Άντονι Φάουτσι – Σκνίπες έτρωγαν σκυλιά ζωντανά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο στόχαστρο πολιτικών και πολιτών των ΗΠΑ βρίσκεται ο δρ. Άντονι Φάουτσι μετά την αποκάλυψη ότι χρηματοδότησε ένα σοκαριστικό πείραμα με σκυλιά τα οποία είναι παγιδευμένα από επιστήμονες και σκνίπες τα τρώνε ζωντανά.

Η είδηση για το απάνθρωπο πείραμα του Άντονι Φάουτσι κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς αποτελεί ένα ευυπόληπτο άτομο στην πατρίδα του, με δεκάδες βουλευτές να εκφράζουν την οργή τους, όχι μόνο για την απαράδεκτη μέθοδος του πειράματος αλλά και για το γεγονός ότι κόστισε εκατομμύρια δολάρια.

Τόσο Δημοκρατικοί όσο και Ρεπουμπλικανοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις από τον κορυφαίο Αμερικανό επιδημιολόγο μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, σε επιστολή τους με επικεφαλής την βουλευτή Νάνσι Μέις από τη Νότια Καρολίνα, αφού κατακρίνουν τη χρήση κεφαλαίων από τους φορολογούμενους πολίτες για πειράματα.

Σύμφωνα με τον Independent και τη DailyMail, ο Φάουτσι κατηγορείται ότι δαπάνησε δύο εκατομμύρια δολάρια ώστε να παγιδευτούν κεφάλια κουταβιών σε κλουβιά, αφήνοντας σκνίπες να τα φάνε ζωντανά, θέλοντας να δοκιμάσουν ένα νέο φάρμακο, το οποίο ενέκρινε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση και χορηγήθηκε στα σκυλιά.

Από τη μεριά της, η εν λόγω ΜΚΟ αποκάλυψε, επίσης, ότι ο Φάουτσι χρηματοδότησε άλλα τρία ανάλογα πειράματα, με το σχέδιο «White Coat Waste Project» να αναφέρει ότι ο επιδημιολόγος έστειλε 375.000 δολάρια σε τυνησιακό εργαστήριο για το συγκεκριμένο πείραμα.

Έτσι, ο Φάουτσι δέχεται τα πυρά και από τα δύο κόμματα ενώ παράλληλα βγήκε στο προσκήνιο και ένα παρόμοιο πείραμα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 1,8 εκατομμύρια δολάρια από τους αρμόδιους φορείς και αφορούσε σκυλιά, στα οποία κόπηκαν οι φωνητικές χορδές ώστε να σταματήσουν να γαβγίζουν.

Ωστόσο, οι επιστήμονες πίσω από το «White Coat Waste Project» ανέφεραν ότι τα σκυλιά νόσησαν από τη «νόσο των Λεγεωνάριων» πριν τα σκοτώσουν και τα τεμαχίσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιού Χέφνερ: Σοκαριστικές καταγγελίες από τη χήρα του – «Έκανα ό,τι ήθελε, συνέβαιναν πράγματα που δεν ήταν εντάξει»
O Χιού Χέφνερ επιχείρησε να εξαναγκάσει τις δίδυμες Κριστίνα και Καρίσα Σάνον να συμμετάσχουν σε σεξουαλική πράξη μεταξύ τους αποκάλυψε η Κρίσταλ Χέφνερ
Από αριστερά: Καρίσα Σάνον, Κριστίνα Σάνον Χιου Χέφνερ και Κρίσταλ Χέφνερ / Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Θρίλερ για γερά νεύρα οι εκλογές στο Ισραήλ: Ισοπαλία δίνουν τα exit polls - Στις 57 έδρες το μπλοκ Νετανιάχου
Στις 57 έδρες ανέρχεται η δύναμη του μπλοκ του Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του Ισραήλ, με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στο 41,9%
Ο Νετανιάχου και ο Άιζενκοτ 5
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
32
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ