Κόσμος

ΗΠΑ – Απάντηση Μπλίνκεν στις τουρκικές απειλές: Μια νέα επίθεση στη Συρία «θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια νέα επίθεση της Τουρκίας στη Συρία «θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα», προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ως απάντηση στις απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η μεγάλη ανησυχία που έχουμε είναι ότι οποιαδήποτε νέα επίθεση θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα» και «θα δώσει την ευκαιρία σε κακόβουλους παράγοντες να εκμεταλλευτούν την αστάθεια», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου την απειλή για διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης κατά δύο περιοχών στη βόρεια Συρία, με στόχο τους Κούρδους μαχητές, τους οποίους χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

Ο Ερντογάν απειλεί εδώ και μία εβδομάδα να εξαπολύσει επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της.

«Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε κλιμάκωση στη βόρεια Συρία και υποστηρίζουμε τη διατήρηση των σημερινών γραμμών κατάπαυσης του πυρός», είπε ο Άντονι Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Δεν θέλουμε να δούμε τίποτα που να θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες που κάνουμε για να κρατήσουμε το Ισλαμικό Κράτος στο κουτί όπου το έχουμε κλειδώσει», επέμεινε, διακρίνοντας νέες εντάσεις με την Τουρκία, ωστόσο σύμμαχο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νέα κλιμάκωση με ρωσικές επιθέσεις σε φορτηγά πλοία και χαλυβουργίες – Ουκρανικά drones σφυροκόπησαν τη Σαμάρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν στη διάρκεια της νύκτας 230 ουκρανικά drones πάνω από περισσότερες από μια δωδεκαριά ρωσικές περιφέρειες
Πυροσβέστης σε κτίριο κατοικιών, μετά από πλήγμα, στην Οδησσό της Ουκρανίας