Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν και στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς

ΗΠΑ: Απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν και στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Περίπου μια ντουζίνα απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν στην κατοχή του Μάικ Πενς, του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ επί Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγουν έρευνα στο σπίτι του στην Ιντιάνα.

Σύμφωνα με το CNN, όπως μεταδίδει η DailyMail, οι δικηγόροι του Μάικ Πενς ανακάλυψαν τα απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του στην Ιντιάνα και τα παρέδωσαν στο FBI. Αν και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ισχυριζόταν επανειλημμένα ότι δεν έχει τίποτα τέτοιο στην κατοχή του, οι δικηγόροι του τα βρήκαν στην κατοχή του.

Μάλιστα, ο Μάικ Πενς είχε κατακρίνει τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τα δεκάδες απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του, από την εποχή που ο ίδιος ήταν αντιπρόεδρος της χώρας επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρει η DailyMail.

Όταν βρέθηκαν τα απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ, ο Μάικ Πενς είχε δηλώσει ότι ήταν «ανησυχητικό» γεγονός και ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν «δύο μέτρα και δυο σταθμά» στην αντιμετώπιση του νυν προέδρου και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αφού το FBI είχε εισβάλλει στο Μαρ-α-λαγκό στη Φλόριντα.

Νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο, ο Μάικ Πενς είχε σχολιάσει τον εντοπισμό απόρρητων εγγράφων στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν, λέγοντας στο Fox Business ότι «ο χειρισμός τέτοιου υλικού είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Προφανώς, τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν την περίπτωση».

Όπως και να ‘χει, το ζήτημα των απόρρητων εγγράφων είναι ιδιαίτερα λεπτό για τον Τζο Μπάιντεν – ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία, καθώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει εάν τελικά σκοπεύει να διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2024 – αλλά και για τους Δημοκρατικούς γενικότερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις