Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 26χρονο 96 φορές μέσα σε 41 δευτερόλεπτα μετά από έλεγχο

ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 26χρονο 96 φορές μέσα σε 41 δευτερόλεπτα μετά από έλεγχο

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε στο Σικάγο των ΗΠΑ, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν έναν 26χρονο οδηγό για έλεγχο και κατέληξαν να τον πυροβολούν 96 φορές μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας που έφερε στη στολή του ένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

Αστυνομικοί σκότωσαν σε 41 δευτερόλεπτα με σχεδόν 100 πυροβολισμούς τον 26χρονο Ντέξτερ Ριντ, επειδή δεν φορούσε ζώνη. Στο βίντεο που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου φαίνεται ένας από τους αστυνομικούς να τον καλεί να κατέβει από το όχημά του και εκείνον να αρνείται. Το περιστατικό συνέβη στο Σικάγο των ΗΠΑ στις 21 Μαρτίου 2024. 

Το αυτοκίνητο του 26χρονου περικύκλωσαν πέντε αστυνομικοί με προτεταμένα τα όπλα τους, ενώ ακούγεται ένας πυροβολισμός και στη συνέχεια τον ακολούθησε βροχή από σφαίρες των ενστόλων. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Civilian Office of Police Accountability τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρώτος άνοιξε πυρ ο Ριντ με τέσσερις αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά «ακόμα και όταν ο Ρίντ είχε βγει από το όχημα και είχε πέσει στο έδαφος».

Όπως, όμως, σημειώνει η New York Post, στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν υπάρχει κάποια καθαρή εικόνα με τον 26χρονο να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Σημειώνεται, πάντως, ότι στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα όπλο.

Η οικογένεια του 26χρονου ζητά περαιτέρω έρευνα για όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον θάνατό του, με τον δικηγόρο του να υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί δεν φορούσαν στολές και δεν δήλωσαν την ταυτότητά τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις