Κόσμος

ΗΠΑ – δημοσκόπηση: Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με διπλάσιο ποσοστό!

Υψηλή παραμένει η δημοτικότητα του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων μετά το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές, στο οποίο ήρθε σε σύγκρουση τόσο με τους αντιπάλους του όσο και με τους παρουσιαστές, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters. 

Ο Τραμπ προηγείται των 17 αντιπάλων του για το χρίσμα με ποσοστό 24%, όσο ήταν και πριν από το ντιμπέιτ της περασμένης Πέμπτης. Αντιθέτως, ο κυριότερος αντίπαλός του, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους συγκεντρώνει μόλις 12%, έχοντας πέσει κατά 5 μονάδες σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα. Κανείς από τους υπόλοιπους 15 υποψηφίους δεν συγκεντρώνει ποσοστό μεγαλύτερο του 8%.

Ο πρώην σταρ των τηλεριάλιτι έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις για τα σχόλια που έκανε για την παρουσιάστρια του καναλιού Fox News κατά τη διάρκεια και μετά το ντιμπέιτ αλλά και για τις πρόσφατες δηλώσεις του για τους Μεξικανούς μετανάστες στις ΗΠΑ. Η επίθεση που εξαπέλυσε στον γερουσιαστή Τζον Μακέιν, τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις εκλογές του 2008, προκάλεσε την οργή πολλών υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή σε δείγμα 278 ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικανοί, έχει περιθώριο λάθους 6,7%. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
«Οι τυχόν διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν «υπό τα πυρά (…) μέχρι την επίτευξη όλων των πολεμικών στόχων» του Ισραήλ ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ένα ισραηλινό τανκ κάνει ελιγμούς στη Γάζα